Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Ministerul Afacerilor Externe celebrează Ziua Internațională ONU a Tineretului

Sigla-Site-Ziarul-News-2021

Ministerul Afacerilor Externe celebrează Ziua Internațională ONU a Tineretului

Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea, la 12 august 2020, a Zilei Internaționale ONU a Tineretului, dedicată tinerilor ca parteneri esenţiali pentru schimbare. De asemenea, Ziua Internațională ONU a Tineretului reprezintă o oportunitate de conştientizare a provocărilor cu care se confruntă tinerii din întreaga lume. Tema din acest an a zilei aniversare „Angajamentul Tinerilor pentru Acțiune Globală” (Youth Engagement for Global Action”) urmărește identificarea modalităților prin care favorizarea implicării tinerilor la nivel local, național și global contribuie la consolidarea proceselor și instituțiilor multilaterale.

Una dintre prioritățile activității diplomatice a României în cadrul ONU o constituie întărirea rolului tinerilor în cadrul societății și sprijinirea acestora să devină vectori ai schimbării, iar una dintre prioritățile Președinției actuale a României la Comunitatea Democrațiilor vizează întărirea rolului tinerilor în procesele democratice. În acest sens, sub egida Președinției române, în perioada 23-24 iulie 2020, s-a desfășurat Forumul Tinerilor din cadrul Comunității Democrațiilor, cu tema Interconectarea tinerilor lideri din țările democratice.

Un alt element de substanță prin care MAE susține interesele și obiectivele tineretului la nivel internațional îl reprezintă „Programul Delegat de Tineret la ONU”, care a debutat în România în 2006, sub egida Ministerului Afacerilor Externe și a Ministerului Tineretului și Sportului, țara noastră fiind unul dintre cele aproximativ 30 de state membre ONU care susțin această inițiativă. Scopul programului este de a antrena tinerii cu potențial, cu vârste între 18-25 ani, în activitatea celui mai mare for decizional global și de a-i mobiliza în activitățile de tineret din țară. Programul urmărește reprezentarea publică a intereselor tinerilor români la nivel internațional.

Tot pe linia angajării problematicii tineretului se numără încheierea, de către MAE român, a unui Protocol de colaborare cu Asociaţia Tineretul ONU din România, care a fost înfiinţată în 2009. Aceasta numără 60 de membri în Bucureşti şi 150 la nivel naţional şi promovează valorile şi activităţile ONU în rândul tinerilor români, fiind membră a Rețelei Asociația Tineretului ONU. În perioada 2009 – 2020, MAE și Asociaţia Tineretul ONU din România au realizat o serie de acțiuni în cooperare, proiectul cel mai consistent constând în organizarea conferinţelor anuale Bucharest International Student Model United Nations / BISMUN.

Informaţii suplimentare

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a desemnat, în 1999, data de 12 august în vederea marcării Zilei Internaţionale a Tineretului, prin Rezoluția 54/120, ca urmare a recomandării Conferinței Mondiale a Miniștrilor responsabili pentru Tineret de la Lisabona (8-12 august 1998). Fiecare ediție a Zilei Internaționale a Tineretului are o temă distinctă, având menirea să readucă problemele tineretului în atenția comunității internaționale și să sublinieze potențialul tinerilor în societate.

România are o lungă tradiție de susținere a problematicii tineretului la nivelul Organizației Națiunilor Unite. Cu peste patru decenii în urmă, România a avut inițiativa de a promova, în cadrul ONU, proclamarea Anului Internațional al Tineretului. După trei ani de deliberări, Adunarea Generală ONU a decis, la data de 17 decembrie 1979, prin intermediul Rezoluției 34/151, să desemneze anul 1985 drept Anul Internațional al Tineretului, considerând că „aceasta reprezintă o ocazie semnificativă de a atrage atenția asupra situației, nevoilor și aspirațiilor tineretului”.      

Detalii privind Forumul Tinerilor din cadrul Comunității Democrațiilor, organizat în perioada 23-24 iulie 2020 pot fi obținute accesând pagina http://www.mae.ro/node/53212.

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare

PUBLICITATE
Ziarul News - cotidian national

ANAF: LICITATII

ANAF: LICITATII A_VIS 2944/20.09.2023 Agenția Națională de Administrare Fiscală prin Direcţia operativă de valorificare bunuri confiscate – Serviciul teritorial de valorificare bunuri nr.1,în conformitate cu

Citeste mai mult »
POLITICA EXTERNA
Ziarul News - cotidian national

Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea ministerială a Rețelei globale a punctelor focale naționale pentru tema femeile, pacea și securitatea, în marja segmentului la nivel înalt al Adunării Generale a ONU

Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea ministerială a Rețelei globale a punctelor focale naționale pentru tema femeile, pacea și securitatea, în marja segmentului la nivel înalt al Adunării Generale a ONU

Citeste mai mult »