Vizita oficială a prim-ministrului României, Ludovic Orban, în Statul Israel și în Palestina

Vizita oficială a prim-ministrului României, Ludovic Orban, în Statul Israel și în Palestina

În perioada 3-4 noiembrie 2020, prim-ministrul României, Ludovic Orban, va efectua o vizită oficială în Statul Israel și în Palestina. Prim-ministrul va fi însoţit de ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, și ministrul apărării naţionale, Nicolae Ciucă.

Premierul Ludovic Orban va avea convorbiri oficiale cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, cei doi oficiali urmând a semna, în marja întrevederii, și Protocolul de modificare a Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Statului Israel pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Ierusalim, la 15 iunie 1997.

În cadrul vizitei în Israel, Ludovic Orban va mai avea întâlniri cu președintele Reuven Rivlin, prim-ministrul supleant și ministru al apărării, Benjamin Gantz,  ministrul afacerilor externe, Gabriel Ashkenazi, precum și cu doamna Colette Avital, Secretarul General al World Jewish Restitution Organization.

Principalul subiect al discuțiilor cu oficialii israelieni îl va reprezenta stadiul relațiilor bilaterale dintre cele două state, cu accent pe domeniile politic, economic și securitar, precum și pe modul prin care acestea ar putea fi extinse, aprofundate și diversificate în beneficiul României și Israelului. Totodată, oficialii vor trece în revistă evoluțiile din regiune, cu accent pe dosarele de criză din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

La Ramallah, prim-ministrul Ludovic Orban va avea o întrevedere cu omologul palestinian, Mohammad Shtayyeh.

Discuțiile vor viza, în principal, stadiul relațiilor bilaterale româno-palestiniene, cu accent pe modalități de consolidare a colaborării dintre România și Palestina, ca o contribuție concretă la construcția instituțională și dezvoltarea Palestinei. De asemenea, oficialii vor efectua o trecere în revistă a celor mai recente evenimente din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, cu accent pe Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, inclusiv din perspectiva recentelor evoluții din regiune.

 

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Precizări privind infectarea cu COVID-19 a trei persoane din cadrul Centralei Ministerului Afacerilor Externe și a unei persoane din Serviciul Exterior

lun nov. 2 , 2020
Precizări privind infectarea cu COVID-19 a trei persoane din cadrul Centralei Ministerului Afacerilor Externe și a unei persoane din Serviciul Exterior În scopul informării transparente și corecte a publicului, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie a.c., trei angajați din cadrul Centralei MAE și un […]
Sigla-Site-Ziarul-News-2021