CONAF: Dezbaterea cu oficialii PMP reprezintă un nou acord de susținere și cooperare obținut de la un partid politic

PMP se alătură PACTULUI PENTRU MUNCĂ

 „Suntem partenerii Dvs. în acest proiect și ne dorim să construim o piață a forței de muncă adaptată realităților economice. Mai mult, dorim să ne implicăm în Parlament, venind astfel în sprijinul mediului de afaceri, prin modificări legislative care pot duce la o normalitate și predictibilitate în economie”, a declarat Eugen Tomac, Președintele Partidului Mișcarea Populară, la întâlnirea cu reprezentanții proiectului PACTUL PENTRU MUNCĂ.

Președintele PMP susține ideea unui dialog continuu între mediul de afaceri și sfera politică pentru a putea fi în contact direct cu problemele, dar mai ales cu soluțiile pe care reprezentanții din business le au pentru diversele probleme cu care se confruntă.

Dezbaterea soluțiilor venite din partea mediului de afaceri, mediului academic, patronate, sindicate, face parte din seria de întâlniri pe care inițiatorii proiectului PACTUL PENTRU MUNCĂ o au cu partidele politice în vederea obținerii unui consens politic și implementării acestor propuneri în perioada imediat următoare.

Dezbaterea cu oficialii PMP reprezintă un nou acord de susținere și cooperare obținut de la un partid politic, după ce UDMR și-a arătat deschiderea de a fi semnatar și susținător al acestui proiect care presupune măsuri coerente de flexibilizare a pieței forței de muncă din România.

La întâlnire au participat, din partea inițiatorilor: Cristina Chiriac – Președinte CONAF, Andreea Negru – Președinte Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), Nicoleta Munteanu – Vicepreședinte Asociația Națională a Antreprenorilor (ANAA), Dragoș Anastasiu – Președinte Eurolines Group, Franck Neel – Președinte Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) și reprezentant CONCORDIA, Cătălin Niță – Director executiv FPPG, iar din partea Partidului Mișcarea Populară: Eugen Tomac – Președinte PMP, Mihail Neamțu – Vicepreședinte PMP, Ioana Constantin – secretar general PMP și fost secretar de stat în Ministerul Muncii și alți reprezentanți ai partidului.

Toți cei prezenți la discuție au agreat continuarea demersului PACTUL PENTRU MUNCĂ până la implementarea măsurilor propuse și conlucrarea pe subiecte de interes comun precum educația, investițiile, piața muncii. Principalul obiectiv al proiectului îl reprezintă identificarea soluțiilor și a strategiilor care pe termen scurt și mediu pot contribui la echilibrarea pieței forței de muncă în România și crearea unui cadru legislativ care să asigure o evoluție coerentă a pieței muncii.

PACTUL PENTRU MUNCĂ reprezintă o inițiativă demarată în anul 2019 de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) împreună cu Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG). Din anul 2020 s-a alăturat, în calitate de partener strategic, Confederația Patronală CONCORDIA. Ulterior, pe parcursul proiectului s-au alăturat Confederația Patronală din Industria Română (CONPIROM), Asociația Națională a Antreprenorilor (ANAA), Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), Eurolines Romania Group, Academia de Studii Economice din București (ASE), Universitatea București și SCA Magda Volonciu și Asociații.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Activitatea MAI sub conducerea ministrului Ion Marcel Vela

mie nov. 11 , 2020
Ion Marcel Vela preia mandatul de ministru al afacerilor interne, context în care stabilește printre priorități refacerea încrederii populației în capacitatea instituției de a asigura protecția intereselor cetățeanului   OBIECTIVE LA ÎNCEPUT DE MANDAT În conformitate cu Programul de Guvernare, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a avut mai multe […]