Mesajul premierului Ludovic Orban cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului  

Mesajul premierului Ludovic Orban cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului

 De Ziua Mondială a Diabetului, ne gândim cu empatie la cei care suferă de această afecțiune și luptă în fiecare zi pentru o viață mai bună. Reflectăm asupra modului profund în care diabetul zaharat afectează viața celor bolnavi, a apropiaților, precum și a personalului medical dedicat.

După 2019, anul consacrat pacientului diabetic și familiei sale, 2020 îi pune în prim plan pe lucrătorii din sănătate, prin tema “Asistenții medicali fac diferența”, reliefând rolul fundamental al personalului medical în gestionarea și prevenirea acestei maladii, precum și în îngrijirea acordată pacienților diabetici pe tot parcursul vieții.

A șasea cea mai frecventă afecțiune cronică din lume, diabetul este diagnosticat la aproximativ 1 din 10 români, iar una din două persoane din România, care trăiește cu diabet tip 2, nu e diagnosticată. Aceste statistici confirmă ceea ce știm cu toții – diabetul poate deveni sau este o realitate pentru multe familii din România, care au nevoie de informare și sprijin din partea autorităților, dar și a fiecăruia dintre noi.

Prin programele aprobate de Executiv, asigurăm accesul pacienților care suferă de diabet la tratament gratuit și asistență dedicată, pentru prelungirea și creșterea calității vieții. Guvernul salută și încurajează inițiativele dedicate prevenției primare și secundare, depistării precoce a diabetului și managementului integrat al bolii. Totodată, înțelegem importanța promovării unui stil de viață sănătos și responsabil care, pe lângă o alimentație corectă și o viață activă, pornește de la educația pentru sănătate.

Împreună cu autoritățile locale și societatea civilă, echipa guvernamentală face eforturi constante să protejeze, în această perioadă, toți pacienții din categoriile de risc, diabetici, dar și pe cei cu alte afecțiuni cronice. Dorim să asigurăm fără întrerupere tratamentul și îngrijirea de care toți pacienții au nevoie. Dar rolul esențial în această pandemie l-a avut și îl are personalul medical care necontenit și neobosit își pune viața în slujba celor bolnavi și față de care îmi exprim recunoștința.

Deși ne aflăm într-o etapă mai dificilă a pandemiei, trebuie să rămânem solidari și să mergem mai departe cu toții.  Doar împreună putem trece mai ușor peste greutățile acestor timpuri, cu grijă și atenție unii față de ceilalți și mai aproape de cei mai fragili dintre noi, mulți – adulți sau copii care suferă de diabet.

Doresc multă sănătate pacienților diabetici, celor care îi îngrijesc și puterea să ducă mai departe lupta lor pentru o viață normală!

 

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

AMBASSADOR ZUCKERMAN EXPRESSES HIS CONDOLENCES  TO THE FAMILIES OF THOSE WHO PERISHED IN THE HOSPITAL FIRE IN PIATRA NEAMT

Dum nov. 15 , 2020
  AMBASSADOR ZUCKERMAN EXPRESSES HIS CONDOLENCES  TO THE FAMILIES OF THOSE WHO PERISHED IN THE HOSPITAL FIRE IN PIATRA NEAMT November 15, 2020       Ambassador Zuckerman, on behalf of President Trump and the people of the United States, expresses his sincere condolences to the families of those who perished in the […]