Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

AECTRA Plastics, promotor al inovației și lider de piață în distribuția de polimeri tehnici și de înaltă performanță  

Promisiunea parteneriatului durabil.

AECTRA Plastics, promotor al inovației și lider de piață în distribuția de polimeri tehnici și de înaltă performanță  

 

Tradiție și inovație

Lider în piața autohtonă de distribuție polimeri de înaltă performanță si poliolefine standard, AECTRA Plastics activează în industria petrochimică de peste 20 de ani, deservind multiple segmente ale ramurilor industriale din regiune, dintre care cele mai importante sunt: industria  auto, industria de construcții, producția de electronice și electrocasnice, obținerea de soluții complete de ambalare pentru mai multe industrii, producția de mobilier pentru casă și gradină.    

Produsele ce se regăsec în portofoliul de distribuție AECTRA Plastics fac parte atât din categoria polimerilor standard, cât și a polimerilor tehnici și de înaltă performanță. Toate produsele provin fie de la producători regionali, fie de la producători globali, pioneri în dezvoltarea de soluții de produs: SABIC, Radici, KEP, MCPP.

Cartea de vizită: parteneriatele durabile                                                               

De la primele operațiuni comerciale, începând cu 1998 și până în prezent, AECTRA Plastics este recunoscută pentru distribuția de soluții viabile în furnizarea de polimeri tehnici de înaltă performanță, iar colaborările cu branduri globale în proiecte axate pe dezvoltarea de produse noi și crearea de piețe noi vorbesc de la sine despre expertiza și profesionalismul echipei. Alte exemple sunt  proiectele dezvoltate în colaborare cu partenerii noștri pentru Dacia Renault și Ford.

Un moment important în istoria companiei a fost includerea AECTRA Plastics în cadrul  Hromatka Group începand cu 2016. Cu un portofoliu extins de clienți, dar și o expertiză tehnică fără egal, având facilități de producție certificate conform celor mai înalte standarde și un lanț de depozite proprii ce acoperă Europa de la Vest la Est, plus trei laboratoare proprii de analize pentru verificarea compușilor chimici, Hromatka Group este unul dintre principale grupuri de distribuție de polimeri tehnici și poliolefine standard din  piața europeană de profil.

Inovator în distribuția de polimeri tehnici și de înaltă performanță

AECTRA Plastics s-a remarcat în piața de distribuție de polimeri tehnici din România în primul rând prin promovarea productivitatii acestor polimeri, în vederea plasării cât mai competitive a soluțiilor propuse în piața de profil. În plus, incluzând partea de consultanță în aria de servicii oferite, AECTRA Plastics a devenit un pionier în domeniu. Asistența tehnică permanentă oferită de companie îmbunătățește constant procesul de producție, pornind de la ideea inițială și până în momentul în care produsul este finalizat și pregătit pentru a se produce la o scară largă.

Serviciile de consultanță cuprind evaluarea fezabilității ideii, a produsului și a aplicației directe, evaluarea costurilor și metodelor de procesare, oferirea de soluții care să fie transformate în  proiecte viabile, tipul și grupa de polimeri tehnici recomandați pentru un anumit tip de aplicație, împreună cu modalitatea de utilizare specifică fiecărui polimer în parte.  În cadrul proiectelor de o mai mare complexitate, dar și al celor care prezintă costuri mai ridicate, echipa de tehnicieni recomandă în primul rând evaluarea fezabilității, având ca punct de plecare prototipajul, putând astfel dimensiona și evalua toți parametrii fizici ai aplicației împreună cu extrapolarea costurilor implicate în productia de serie proiectată.

Promisiunea AECTRA Plastics: grija față de mediu

Plasticul reprezintă la ora actuală un subiect delicat, pentru că pe măsură ce ne-a ușurat viața în mod vizibil în ultimele decenii, ne-a pus și în fața unei probleme din ce în ce mai presante, și anume gestionarea deșeurilor la scară planetară. Sunt aduse în discuție din ce în ce mai des în lumea producției și distribuției de polimeri aspectele legate de reciclare, refolosire în primul rând și reutilizare, acestea fiind premisele care au determinat invenția plasticului ca alternativă la materialele de origine organică.

 

Reciclarea înseamnă refolosire:  introducerea într-un nou ciclu de procesare a materialelor, astfel încât acumularea de deșeuri să fie redusă cât de mult posibil. AECTRA Plastics este o companie ce s-a aliniat la standardele pieței și totodată are o orientare puternică către zona de protejare a mediului înconjurător, obținând astfel certificatul ISCC Plus in luna iunie anul curent, fapt ce atestă angajamentul privind reducerea amprentei lăsate de emisiile de carbon.

Certificatul ISCC Plus reprezintă atestarea companiei drept importator, vanzător și emitent la rândul său de certificate ISCC ce vor însoți polimerii tehnici la vânzare. De menționat că acești polimeri sunt obținuti ca urmare a unui proces tehnologic cu un impact net pozitiv asupra amprentei de carbon în mediul înconjurător, emisiile de CO2 eliberate în aer scăzând cu aproximativ 65% comparativ cu producția din hidrocarburi fosili, întrucât vorbim de polimeri ce folosesc drept materie primă substituenți ai hidrocarburilor clasice, cum ar fi uleiurile lemnoase sau deșeurile oceanice.

La ora actuală, AECTRA Plastics este unicul importator de polimeri din România care deține acest certificat ISCC Plus. Astfel, AECTRA Plastics își consolidează statutul de pionier în domeniu, prin crearea unei piețe noi, care să determine schimbarea legislației ce reglementează piața materiilor prime pentru folosința îndelungată a produselor obținute din deșeuri oceanice și a produselor rezultate în urma unui proces tehnologic care să contribuie la diminuarea amprentei de carbon în mediul înconjurător.

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare

PUBLICITATE
Ziarul News - cotidian national

ANAF: LICITATII

ANAF: LICITATII A_VIS 2944/20.09.2023 Agenția Națională de Administrare Fiscală prin Direcţia operativă de valorificare bunuri confiscate – Serviciul teritorial de valorificare bunuri nr.1,în conformitate cu

Citeste mai mult »
POLITICA EXTERNA
Ziarul News - cotidian national

Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea ministerială a Rețelei globale a punctelor focale naționale pentru tema femeile, pacea și securitatea, în marja segmentului la nivel înalt al Adunării Generale a ONU

Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea ministerială a Rețelei globale a punctelor focale naționale pentru tema femeile, pacea și securitatea, în marja segmentului la nivel înalt al Adunării Generale a ONU

Citeste mai mult »