Lotul de autostradă Râșnov – Cristian, dat în circulație cu 10 luni înainte de termen

Lotul de autostradă Râșnov – Cristian, dat în circulație cu 10 luni înainte de termen

 București, 17 decembrie 2021 – Lotul de autostradă Râșnov – Cristian, parte a tronsonului Comarnic – Brașov, a fost recepționat la finalizarea lucrărilor și dat în circulație, astăzi, 17 decembrie, cu zece luni înainte de termenul prevăzut în contract. Compania românească Alpenside SRL, în asociere cu Specialist Consulting SRL, s-a mobilizat pentru ca șoferii să poată folosi cei aproape 10 kilometri nou construiți acum, înainte de Sărbători, când, de regulă, drumurile se aglomerează excesiv. Lotul finalizat este format din 6,30 km de autostradă și 3,56 km drum de legătură (câte două benzi pe sens). Lucrările au fost executate în 14 luni.

Timp de peste un an, peste 200 de oameni au fost prezenți zilnic pe șantierul autostrăzii, unde s-a lucrat 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Constructorul a luat toate măsurile necesare pentru a menține șantierul deschis și în pandemie, în contextul stării de urgență, continuate cu o stare de alertă încă în vigoare.

În perioada pandemiei, am menținut șantierul deschis și am păstrat ritmul accelerat al lucrărilor, cu respectarea strictă a regulilor pentru protecția angajaților. Ne-am propus și am reușit să demonstrăm că lucrările de infrastructură reprezintă o soluție pentru dezvoltarea economică a României și că antreprenorii români pot lucra rapid și la standarde înalte de calitate”, a declarat Vlad Vameșu, CEO al Alpenside SRL.

 Unul dintre obiectivele principale ale proiectului privind construcția lotului Râșnov – Cristian a fost preluarea traficului de tranzit, mai ales a traficului greu, din orașul Râșnov și din comuna Cristian.

Construirea noului tronson de autostradă are ca efect reducerea timpului mediu de călătorie pe rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T) cu 77 minute/100 de kilometri (reprezentând diferența dintre deplasarea prin localități și deplasarea pe autostradă).

Realizarea proiectului conduce, de asemenea, la reducerea impactului negativ asupra mediului, prin diminuarea drastică a emisiilor de poluanți, în conformitate cu politica de transport aplicată de Uniunea Europeană, luând în calcul parametri precum reducerea timpului petrecut în trafic, a consumului de combustibil și viteza de deplasare constantă.

Ce a însemnat construirea tronsonului de autostradă Râșnov – Cristian, în cifre:

  • Peste 100 de utilaje mobilizate pe șantier;
  • Peste 200 de oameni implicați zilnic în lucrări pe șantier;
  • 910.000 mc de umpluturi;
  • Au fost montate 124 de grinzi de beton montate la pasaje și poduri;
  • Au fost folosite 487.000 tone de agregate;
  • 1,22 milioane mc de săpătură;
  • 45 km de șanțuri, rigole și casiuri din beton;
  • 38 km de parapete de siguranță;
  • 113.000 tone de asfalt;
  • Peste 132.000 mp de taluz îmbrăcat cu pământ vegetal.

Background

Alpenside SRL este o companie cu capital integral românesc, înființată în 2012, cu activități în construcția de infrastructură, lucrări de mediu și construcții civile. În 2019, compania a raportat o cifră de afaceri de 181,66 milioane de lei și un profit de 14,02 milioane de lei.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Convorbirile politice ale secretarului de stat Cornel Feruță cu secretarul general pentru politică externă în Ministerul Relațiilor Externe al Republicii Chile, Ambasadorul Raúl Fernández

vin dec. 18 , 2020
Convorbirile politice ale secretarului de stat Cornel Feruță cu secretarul general pentru politică externă în Ministerul Relațiilor Externe al Republicii Chile, Ambasadorul Raúl Fernández Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Cornel Feruță a avut joi, 17 decembrie 2020, convorbiri politice în sistem videoconferință cu secretarul general pentru […]
Sigla-Site-Ziarul-News-2021