ENEL X A AJUNS LA 90.000 DE PUNCTE DE ÎNCĂRCARE DISPONIBILE PRIN APLICAȚIA JUICEPASS

ENEL X CONTINUĂ EXTINDEREA REȚELEI DE ÎNCĂRCARE A VEHICULELOR ELECTRICE, AJUNGÂND LA 90.000 DE PUNCTE DE ÎNCĂRCARE DISPONIBILE PRIN APLICAȚIA JUICEPASS

 

  • Utilizatorii aplicației JuicePass a Enel X au acum acces la o rețea de peste 90.000 de puncte de încărcare din întreaga Europă, o extindere cu 80% față de începutul acestui an

 

Roma, 23 decembrie 2020 – Enel X continuă extinderea rețelei de încărcare a vehiculelor electrice (EV) la peste 90.000 de puncte publice de încărcare disponibile utilizatorilor aplicației proprii, JuicePass, de la aproximativ 10.000 de astfel de puncte disponibile la începutul anului 2020. Această creștere semnificativă a fost posibilă datorită eforturilor de dezvoltare a rețelei proprii de stații de încărcare publică a Enel X, precum și acordurilor de interoperabilitate încheiate pe tot parcursul anului de către Enel X cu o gamă largă de parteneri comerciali care operează rețele publice de încărcare în întreaga Europă.

Enel X are instalate peste 12.500 de puncte de încărcare în întreaga Europă, în timp ce rețeaua a continuat să fie extinsă prin interoperabilitate, prin intermediul platformei de e-mobilitate Hubject. Interoperabilitatea permite utilizatorilor aplicației JuicePass a Enel X să își încarce vehiculele electrice în întreaga Europă printr-o simplă conectare, fără a încheia noi contracte cu diferiți furnizori, într-o rețea care cuprinde acum peste 90.000 de puncte publice de încărcare, inclusiv tehnologii de încărcare folosind curent alternativ (AC) de până la 43kW, încărcare rapidă folosind curent continuu (DC) de până la 50kW, și încărcare ultrarapidă (peste 100kW).

 

„Enel X marchează un moment cheie în ceea ce privește susținerea mobilității electrice la scară largă, prin atingerea a peste 90.000 de puncte de încărcare disponibile prin JuicePass, creșterea substanțială a acoperirii serviciilor, precum și a punctelor de încărcare de curent continuu accesibile utilizatorilor finali, comparativ cu anul anterior. Misiunea noastră este să creăm o experiență de încărcare facilă și universală, valorificând potențialul de eficientizare și reducând  <<range anxiety>> prin instalarea de stații de încărcare publice inteligente și prin utilizarea tehnologiei de interoperabilitate a eRoaming-ului, oferită de Hubject, cea mai mare platformă de e-mobilitate din Europa”, a declarat Francesco Venturini, CEO Enel X.

„Perioada dificilă pe care o traversăm ne încurajează să depunem eforturi suplimentare pentru a facilita tranziția către o mobilitate cu zero emisii, în linie cu viziunea noastră integrată pentru decarbonizare și cu tendința globală în mobilitate electrică. Facem acest lucru garantând un singur punct de contact, JuicePass, în care atât utilizatorii de vehicule electrice, cât și companiile care dețin flote electrice pot accesa o rețea tot mai extinsă și își pot susține alegerea unei metode de transport sustenabile, curate, inteligente și rapide”.

Experiența de încărcare oferită de Enel X este una completă, care le permite clienților să încarce vehiculele ușor și facil acasă, la birou, precum și într-o rețea europeană de puncte publice de încărcare. Împreună cu una dintre rețelele cu cea mai mare acoperire din perspectiva punctelor de încărcare disponibile, Enel X oferă o singură interfață digitală, JuicePass, pentru a gestiona atât sesiunile de încărcare private, cât și pe cele publice. Aplicația JuicePass permite șoferilor de vehicule electrice să verifice disponibilitatea stațiilor de încărcare în timp real, beneficiind în același timp de servicii suplimentare, cum ar fi rezervarea stației de încărcare. În plus, fiecare client poate alege cea mai potrivită metodă de plată pentru nevoile sale, fie că este vorba de plata pentru fiecare utilizare sau de un abonament adaptat obiceiurilor individuale de utilizare. Clienții Enel X vor beneficia de un număr tot mai mare de puncte de încărcare disponibile prin JuicePass, în decursul anului 2021.

Datorită investițiilor, acordurilor de interoperabilitate și beneficiilor acordate consumatorilor, Enel X și-a extins întreaga rețeaua de puncte de încărcare publice și private disponibile consumatorilor finali la peste 170.000 de puncte de încărcare, urmărind o tendință de creștere care va duce la aproximativ 780.000 de puncte de încărcare puse la dispoziție la nivel mondial până la sfârșitul anului 2023.

 

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică. Compania este lider global în domeniul serviciilor energetice avansate, gestionând soluții de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate de peste 6 GW la nivel global, o capacitate de stocare de circa 116 MW iar, în sectorul mobilității electrice, este jucător de top, cu circa 140.000 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul. Inovarea și sustenabilitatea se află în centrul strategiei Enel X încă de la începuturi, economia circulară fiind combinația perfectă a acestor două elemente, aplicate în multe dintre produsele și serviciile Enel X.

 

Descoperiți mai multe pe www.enelx.com și urmați Enel X pe rețelele sociale: LinkedIn: @EnelX Twitter: @EnelXGlobal Facebook: @enelxglobal Instagram: @enelxglobal

 

Enel este o companie energetică multinațională, unul dintre liderii integrați pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Este cea mai mare companie de utilități din Europa după EBITDA din activități curente. Grupul Enel activează în peste 30 de țări din lume, având o capacitate totală instalată de peste 87 GW. Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri, are peste 74 de milioane de clienți casnici și companii în întreaga lume, reprezentând cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power este cel mai mare jucător privat în domeniul energiei regenerabile și operează unități de producție cu o capacitate instalată de peste 47 GW din surse eoliene, solare, geo-termale și hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia și Oceania.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

COMUNICAT DE PRESA INCEPERE PROIECT- SC BIT SOFT S.R.L.

mie dec. 23 , 2020
COMUNICAT DE PRESĂ ȊNCEPERE PROIECT “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor de stat instituite prin ORDONANTA nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele amsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operational Competitivitate 2014-2020, in contextul crizei provocate de […]
Sigla-Site-Ziarul-News-2021