PROGRAMUL OPERAŢIONAL COMPETITIVITATE 2014-2020 „PROIECTE DE INVESTIȚII PENTRU INSTITUȚII PUBLICE DE CD/UNIVERSITĂȚI”

PROGRAMUL OPERAŢIONAL COMPETITIVITATE 2014-2020

PROIECTE DE INVESTIȚII PENTRU INSTITUȚII PUBLICE DE CD/UNIVERSITĂȚI

                                                                                 DATA: 30.12.2020

 INSTITUTUL NAŢIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU MECATRONICĂ ŞI TEHNICA MĂSURĂRII – INCDMTM, cu sediul în București, Sect. 2, Şos. Pantelimon 6-8

 În data de 28.02.2021 se finalizează proiectul și se lansează

 CENTRU DE CERCETARE SISTEME MECATRONICE INTELIGENTE DE SECURIZARE OBIECTIVE ȘI INTERVENȚIE

 ”CERMISO”

  Proiectul a fost co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL COMPETITIVITATE 2014-2020, AXA PRIORITARA 1 – CD: CERCETARE, DEZVOLTARE TEHNOLOGICĂ ȘI INOVARE (CDI) ÎN SPRIJINUL COMPETITIVITĂŢII ECONOMICE ȘI DEZVOLTĂRII AFACERILOR, Acțiunea 1.1.1 “Mari infrastructuri”, competiție POC-A1-A1.1.1-F2015, Tip Proiect – „Proiecte de investiții pentru instituții publice CD/universități, Cod SMIS 108662, ID: P_36_618, în baza contractului de finanțare nr.159/03.01.2017.

 Beneficiar:

Cu echipamente și dotări de ultima ora, INCDMTM își lărgește domeniul de activitate și în zona cercetărilor și optimizărilor echipamentelor de zbor de tip dronă prin înființarea acestui nou centru. Astfel, CENTRU DE CERCETARE A SISTEMELOR MECATRONICE INTELIGENTE DE SECURIZARE OBIECTIVE SI INTERVENTIE – CERMISO se încadrează în activitatea specifică a INCDMTM, dar este la rândul său o continuare a activității de peste 35 de ani din domeniul roboticii.

 Gradul de noutate

Noutatea deosebită a acestor sisteme propuse constă în mobilitatea absoluta de acces spre orice locatie, viteză mare de reacție în intervenție, inteligență artificială ce permite luare de decizii și transmiterea tuturor informațiilor utile spre operator în timp real. Merită menționat ca și noutate sistemul anti-hacking și sistemul de auto-întoarcere acasă în cazuri extreme (lipsa energie, lipsa semnal de comunicare, bruiaj etc.) incluse in MIADA.

Obiectivul proiectului

Obiectivul proiectului constă în crearea unui Centru CDI – CERMISO pentru optimizarea unor echipamente de tip Minisistem Inteligent Autonom cu Deplasare Aeriana (MIADA) având aplicații directe în securitatea și securizarea obiectivelor și interventie rapidă în caz de dezastre în zone greu accesibile.

 Rezultatele proiectului

Rezultatele proiectului vor fi cu predilecție dedicate domeniului tehnologiei informaționale și de comunicații, spațiu și securitate și va include amenajarea și dotarea unui centru de cercetare-dezvoltare-inovarea CERMISO. Acest centru va include mai multe laboratoare: Laborator de prelucrare aditiva metal (LPAM), Laborator de prelucrare aditivă plastic (LPAP), Laborator de prelucrări neconvenționale (LPN), Laborator echipamente de precizie ridicată (LEPR). În cadrul acestor laboratoare se vor  cerceta, optimiza și dezvolta echipamentele de tip MIADA înzestrate cu inteligență artificială pentru aplicații spațiale integrate generând un produs nou cu o largă gamă de aplicabilitate în mai toate domeniile (securitate, spațiu, sănătate, silvicultură, transport, energie, producție industrială etc.), iar activitatea CDI se va desfășura pe următoarele linii directoare:

  1. Integrarea sistemelor mecatronice inteligente autonome în securitatea spațiului și a mediului înconjurător.
  2. Optimizarea sistemelor mecatronice inteligente autonome aeropurtate
  3. Tehnologia transmiterii securizata a informației
  4. Dezvoltarea microsistemelor multi-senzoriale controlate de inteligenta artificiala.
  5. Dezvoltarea inteligenței artificiale de prelucrare automata a datelor in vederea prevenirii dezastrelor și accidentelor.
  6. Dezvoltarea soluțiilor și algoritmilor de securizare anti-hacking a sistemelor autonome aeropurtate.
  7. Soluții hardware si software de optimizare a consumului energetic pentru mărirea anduranței și autonomiei de zbor a sistemelor mecatronice aeropurtate.

 

Proiectul CERMISO se implementează în regiunea de dezvoltare București – Ilfov și a început în 03.01.2017 și se va încheia la data de 28.02.2021 – durata 50 de luni.

 Valoare totală a proiectului: 10.793.461 lei

Valoarea alocărilor financiare nerambursabile acordate prin contract: 10.781.461,00 lei

Valoarea de co-finanțare UE: 8.625.168,80 lei.

 

 Detalii suplimentare puteți obține de la INCDMTM București:

 Director centru CERMISO:

Dr. Ing. Gheorghe Popan

INCDMTM Bucureşti

Tel.: 021.252.30.68; Fax: 021.252.34.37

Email: popangeorge@yahoo.com

Web: www.incdmtm.ro/cermiso

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

ANUNT DE MEDIU- SC SALT COM SRL

mie dec. 30 , 2020
ANUNŢ PUBLIC PRIVIND DECIZIA ETAPEI DE INCADRARE SC SALT COM SRL , titular al proiectului “EXTINDEREA CAPACITATII DE PRODUCTIE LA SC SALT COM SRL” , anunţă publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre Agentia pentru Protectia Mediului Ialomita , in cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra […]
Sigla-Site-Ziarul-News-2021