Interviu cu Tecla Tudor, manager Naturama.ro : “ În vremurile actuale, designul biofilic înseamnă  mai mult decât decorarea unui spațiu cu plante, a devenit un stil de viață ..”

Tecla Tudor, manager Naturama.ro

Interviu cu Tecla Tudor, manager Naturama.ro : “ În vremurile actuale, designul biofilic înseamnă  mai mult decât decorarea unui spațiu cu plante, a devenit un stil de viață ..”

Tecla Tudor este o femeie a generației mele, o femeie determinată să își urmeze dorințele. Sunt multe aspect pe care le regăsești în Tecla, dar unul dintre ele este curajul de a schimba total direcția, de a pleca din locuri și din relații care nu o mai motivau suficient. Admisă la Actorie, Tecla a participat la un casting pentru postul de prezentator la televiziunea publică, l-a câștigat și a ales să meargă pe acest drum. A lucrat ulterior pentru o altă televiziune, de știri, unde a găzduit o emisiune de siguranță cibernetică. A fost reporter special pentru anumite emisiuni și redactor. Dar, cu același curaj nebun de a o lua de capăt, Tecla a pariat pe antreprenoriat și se pare că a reușit să câștige o cotă de piață importantă pentru afacerea ei.

Cum ai ajuns sa faci antreprenoriat? Ai respirat televizune peste 13 ani.

Simțeam că am o afinitate spre arta comunicării și spre teatru și cumva familia, profesorii, îmi confirmau asta. Am făcut televiziune până de curând. M-am oprit cumva fără să stabilesc asta,  pentru că, în paralel cu munca de redacție, logodnicul meu, care deține o agenție de producție publicitară, m-a captivat cu proiectele sale. Ajunsesem să merg la companie de fiecare dată când timpul îmi permitea și am simțit că aș vrea să aparțin  acestei lumi. Cumva, el mi-a insuflat asta și m-a încurajat confirmându-mi ceea  ce și eu simteam : că se dezoltă în mine spiritul antreprenorial. Era nevoie să îl cultiv mai mult, să mă educ și să învăț cum să pot gestiona lucrurile în această direcție. Tot el mi-a lansat marea provocare: să mă ocup singură de un business!

Ce inseamna Naturama?

Naturama  https://naturama.ro  înseamnă oază de liniște, iubire,  împletire pasională între natură, artă și design. Ca sursă de inspirație am avut natura, care naște iubire și care te reconectează la o energie atât de necesară astăzi, când suntem parcă tot mai ocupați. Trăim într-o lume aflată într-o continuă mișcare, parcă și timpul se scurge după alte tipare și nu de puține ori, simțim nevoia să ne luăm energia din natură. Atunci când nu putem ajunge în natură, o aducem pe ea în căminul nostru, fie că acesta este locuința, locul de muncă , sala de sport, salonul de beauty sau cafeneaua preferată. O aducem sub forma unor pereți verzi sau multicolori stabilizați care nu necesită mentenanță.  Sună ideal și chiar este! Ne-am dorit un nume simplu, care să cuprindă esența  afacerii noastre, care să fie ușor de reținut pentru public. Așa s-a născut Naturama (Natura în Ramă).

Știu că importați lichenii stabilizați și știu că ați extins aria de servicii și pe montaje și realizare de rame. Este o nevoie sau un atuu?

Da, este un atuu pentru client deoarece îl ajutăm să câștige cea mai prețioasă resursă a sa: timpul. Nu mai aleargă după fiecare serviciu în parte, aici le găsește pe toate. Naturama este locul perfect unde specialiștii în domeniu vă consiliază inițial în alegerea culorii, raportându-se la spațiul ce urmează să fie amenajat. Vă ajutăm să vă  puneți ideile în practică, să integrați natura în spațiul dorit, să vă realizați propriile rame în atelierul nostru de producție din centrul capitalei și să surprindeți cu un design exclusivist bucurându-vă alături de cei apropiați de un aer purificat.

Investesc românii în pereți naturali?

Pornind de la ideea că spațiul în care ne desfășurăm activitatea este extrem de important pentru fiecare dintre noi, acesta  putând să ne stimuleze  starea de spirit, să ne imbunătățească creativitatea, să avem un bun randament în activitățile curente, ajungem în punctul în care realizăm cât de mult înseamnă natura în designul de interior. Românii acordă un interes deosebit amenajărilor interioare, fie că vorbim de casă sau de orice spațiu în care își petrec timpul. Un plan de amenajare interioară care presupune integrarea naturii în căminul
nostru este necesar deoarece rezolvă trei aspecte dintr-o lovitură: vizual (efectul este wow! orice perete este scos din banalitate), recreativ și al calității aerului respirat, pentru că lichenii sunt un bun indicator al umidității aerului. Designul biofilic devine astfel mai mult decât decorarea unui spațiu cu plante, un stil de viață. De aceea tot mai mulți dezvoltatori imobiliari și diverse companii manifestă un interes tot mai pronunțat  pentru decorul cu lichenii stabilizați.

 

Care este profilul clienților care accesează serviciile Naturama?

 Iți spuneam că avem cereri din partea dezvoltatorilor imobiliari, HoReCa, clădiri de birouri, saloane de beauty, cabinete medicale particulare, agenții de turism, agenții de publicitate, producții tv, organizatori evenimente speciale, cabinete de avocatură,  companii private, diferite showroom-uri, designeri, decoratori precum și persoane fizice.

 Pandemia și-a pus amprenta pe conceptul de business Naturama?

 Nu trebuie să ai studii în domeniul sociologiei sau psihologiei umane pentru a putea să observi că, în toată această perioadă de adaptare la nou, oamenii au căutat să se redescopere, să investească mai mult în ei și în relaxarea lor.  Am simțit că o parte dintre consumatorii noștri au găsit relaxare în lucrul cu lichenii și au inceput să facă decorațiuni colorate, lichenii Naturama fiind disponibili în peste 35 de culori. Alții au constatat că lăsaseră pe plan secund amenajarea locuinței și că a sosit vremea să investească în această direcție și au apelat la serviciile noastre. Un alt segment de clienți sunt cei care înainte optau pentru montajul de-a gata și  în această perioadă au ales să economisească bugetul alocat montajului și să învețe cu ajutorul nostru cum să se descurce pe cont propriu. Nu în ultimul rând sunt companiile care doresc să creeze birouri “cozy” în care angajații să se adapteze mai ușor la reîntoarcerea la locul de muncă.  Mulți găsesc soluția în lichenii stabilizați așadar avem multe cereri care vin mai ales din orașele puternic industrializate: Cluj, Constanța, Brașov, Timișoara, Iași și București.

Care sunt cele mai surprinzătoare cereri?

 Trebuie să-ți mărturisesc că ne-au surprins copiii: au auzit despre licheni și avem solicitări  din partea parinților lor care caută kit-uri pentru montaj, astfel încât ne-am pregătit și pentru acest gen de cereri. De fiecare dată zâmbim atunci când, la capătul celălalt al telefonului nostru, se află o mămică dornică să se redescopere și să petreacă timp de calitate în toată perioada postnatalului. Ne încărcăm cu energie bună și atunci când realizăm mărturii de nuntă sau casete speciale pentru bebeluși nou născuți  și ne bucurăm de fiecare feedback primit.  Ne motivează și ne responsabilizează bucuria și emoția clienților noștri. 

Atunci când vrei să evadezi din haosul cotidian în natură dar nu poți din cauza programului cu prea multe task-uri, creează-ți propria ta oază de liniște , colțul tău de natură care să te ajute să te conectezi la energia bună după care alergi însetat. Despre asta este Naturama!

Interviu realizat de Carmen Burtea pentru Ziarul News-cotidian national.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

One thought on “Interviu cu Tecla Tudor, manager Naturama.ro : “ În vremurile actuale, designul biofilic înseamnă  mai mult decât decorarea unui spațiu cu plante, a devenit un stil de viață ..”

Comments are closed.

Următoarea știre

Intervenția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu în cadrul celei de a 46-a sesiuni a Consiliului Drepturilor Omului

mar feb. 23 , 2021
Intervenția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu în cadrul celei de a 46-a sesiuni a Consiliului Drepturilor Omului  Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a susținut marți, 23 februarie 2021, un discurs în cadrul segmentului la nivel înalt din deschiderea celei de a 46-a sesiuni a Consiliului Drepturilor Omului (CDO) de la […]
Sigla-Site-Ziarul-News-2021