Interviu cu Oana Fodor, consultant de imagine: “O imagine îngrijită și care inspiră încredere ne ajută atât pe plan profesional cât și personal”

Oana Fodor, consultant de imagine

Interviu cu Oana Fodor, consultant de imagine: O imagine îngrijită și care inspiră încredere ne ajută atât pe plan profesional cât și personal”

Cine ești tu, Oana Fodor?

Sunt mamă, soție și consultant de imagine, ca să numesc cele mai importante roluri care mă definesc. Pentru mai mult de 10 ani am lucrat într-una din cele mai mari societăți bancare din România, ultimii ani în sectorul Private Banking, unde am avut ocazia să observ și să trăiesc pe propria-mi piele ceea ce împărtășesc azi cu clienții mei: o imagine îngrijită și care inspiră încredere ne ajută atât pe plan profesional cât și personal, contribuind pozitiv la stima de sine și la o relaționare armonioasă cu ceilalți.

Cum ai ajuns să fii consultant de imagine?

Sunt o fire creativă și am cochetat de mică cu moda, doar că nu am fost îndrumată să urmez o carieră în domeniu. Așa că am mers în extrema opusă și am învățat la o școală și o facultate cu profil real, urmată de o carieră în domeniul bancar. După nașterea fiului meu, am decis să mă dedic în totalitate familiei și astfel am renunțat la jobul din bancă. Acela a fost momentul când, citind o revistă din Marea Britanie, am aflat de această meserie și mi s-a părut ca era ceea ce mi-am dorit dintotdeauna. Îmbina partea creativă cu logica. Astfel că, dupa vreo 2 ani în care am facut mult research, mi-am făcut curaj și am decis să plec la Londra, unde am urmat programele unei școli de top în domeniu. A fost o experiență fantastică pentru mine, care m-a ajutat enorm să mă cunosc și să mă înțeleg, să-mi definesc stilul vestimentar, să descopăr culorile potrivite, să învăț și să clarific noțiuni legate de imagine. Mi se pare atât de valoros să pot împărtăși cu alte persoane acest proces aparent simplu, dar care ne ajută pe tot parcursul vieții să progresăm în direcția dorită.

Ce este consultanța de imagine și cu ce ne ajută?

Chiar dacă este un termen mai puțin utilizat la noi în țară, un consultant de imagine ne ajută practic să descoperim identitatea noastră stilistică prin reguli simple și clare, care nu țin neapărat de trenduri, modă sau etichete, să ne cunoaștem silueta și paleta noastră cromatică, să avem o garderobă ordonată și potrivită stilului nostru de viață, să știm cum, ce și când să cumpărăm.

Un consultant de imagine este un mix de prieten, ghid, psiholog, observator, coach, personal shopper, stylist și trainer. Te ajută să sincronizezi interiorul cu exteriorul, să pui în valoare lucrurile care te fac unic.

Deși lumea inițial crede că este o chestie superficială, care ține strict de exterior, consultanța de imagine implică multă muncă cu tine, de auto-cunoaștere, de înțelegere. Lucrurile vin din interior către exterior. Nu în ultimul rand, prin consultanță de imagine învățăm noțiunile legate de dress codes, prezentare la un interviu, etichetă și reguli de bune maniere.

Cu cine lucrezi?

În prezent lucrez atât cu persoane fizice, cât și cu clienți corporate, pe partea de imagine, comportament și comunicare, etichetă în business și prezență executivă.

Cat de mult contează imaginea?

Trăim într-o lume în care interacționăm cu atât de mulți oameni în fiecare zi, fie că o facem fizic sau mai nou, online. Iar imaginea noastră e primul lucru vizibil, care transmite mesaje, interpretate și judecate de ceilalți.

Imaginea reflectă cine suntem, personalitatea, stilul de viață, valorile și obiectivele noastre. Este o fuziune între aspectul exterior, comportament și modul de a vorbi cu ceilalți, atât verbal, cât și non-verbal.

Ne facem o părere despre o persoană în primele secunde după ce o întâlnim. Implică mai mult timp să schimbi o părere greșită făcută inițial, așa că de ce să nu facem o părere bună de la început?

Care sunt dificultățile de care te-ai lovit pe parcurs și mai ales acum, în perioada pandemiei?

Pe parcurs, mi s-a cerut o prezență constantă pe social media, lucru justificabil, dar care, personal, mă scoate din zona de comfort. Acum, odată cu pandemia, a devenit și mai solicitat, la fel și cursurile online. Învățăm să ne adaptăm cu toții însă, sincer, îmi lipsește conexiunea pe care o ai cu un client face-to-face. Nu în ultimul rând, anul trecut a însemnat punerea în stand-by a două proiecte mari, care sper să se materializeze în a doua jumatate a acestui an.

Planuri de viitor?

Da, bineînțeles. Mi-am promis mie și clienților să fiu mai activă pe canalele de socializare, am în derulare un proiect complex cu tineri din zone defavorizate care sper să se concretizeze anul acesta, un podcast și un workbook.

Interviu realizat de Carmen Burtea contributor CONAF, pentru Ziarul News-editie nationala.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

CENTRUL MEDICAL MEDINVEST SRL: Finalizarea proiectului „Creare unitate nucleară Medinvest Buzău"

mie mart. 31 , 2021
Comunicat de presă Data 31.03.2021 Finalizarea proiectului „Creare unitate nucleară Medinvest Buzău” CENTRUL MEDICAL MEDINVEST SRL, în calitate de Beneficiar, a implementat proiectul „ Creare unitate nucleară Medinvest Buzău”, cod SMIS 113258, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 – Axa prioritară 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii. Prioritatea […]
Sigla-Site-Ziarul-News-2021