Proiect: Companiile, ONG-urile și asociațiile de proprietari vor putea amenaja și întreține spațiile verzi

Proiect: Companiile, ONG-urile și asociațiile de proprietari vor putea amenaja și întreține spațiile verzi

            Agenții economici, instituțiile publice, asociațiile de proprietari și organizațiile neguvernamentale vor putea investi în amenajarea și întreținerea unor spații verzi, conform unui proiect de hotarăre de consiliu local pus în dezbatere publică.

Pentru a da posibilitatea companiilor și societății civile să se implice în conservarea și înfrumusețarea spațiilor verzi aflate în proprietatea publică a Municipiului București și administrarea Consiliului Local Sector 1, administrația locală a elaborat proiectul “Adoptă un spațiu verde”. Proiectul de hotărâre privind aprobarea protocolului de colaborare dintre Consiliul Local al Sectorului 1, prin Administrația Domeniului Public (ADP), și persoanele interesate în vederea punerii în aplicare a proiectului este pus în dezbatere publică pe site-ul www.primariasector1.ro, secțiunea ”Sectorul 1”: https://www.primariasector1.ro/proiecte-supuse-dezbaterii-publice.html 

            Potrivit prevederilor art. 7 alin. (4) din Legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică locală, republicată, până în data de 12.04.2021, se pot trimite în scris, pe adresele de e-mail registratura@primarias1.ro și secretariat@primarias1.ro, propuneri, sugestii și opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect de hotărâre. Totodată, pe site-ul instituției este disponibil și un formular on-line pentru colectare propuneri opinii și recomandări.

                             

Destinația de spațiu verde a terenului nu poate fi schimbată

               Agenții economici, instituțiile publice, asociațiile de proprietari și organizațiile neguvernamentale, în calitate de beneficiari, vor asigura din fonduri proprii amenajarea și întreținerea spațiilor verzi publice luate în îngrijire.

              Solicitarea de a adopta un spațiu verde se va depune la Serviciul Spații Verzi din cadrul ADP Sector 1 și va fi însoțită de o schiță cu amenjarea propusă. În această schiță, se vor prezenta tipurile de vegetație/dotări care vor fi folosite. Solicitările vor fi soluționate în ordinea înregistrării, întâietate având asociațiile de proprietari pentru spațiile verzi publice aferente propriului condominiu.

              Potrivit acestui proiect de hotărâre, urmează a fi date în gospodărire către persoanele juridce sau asociațiile de proprietari doar acele spații verzi aflate în administrarea ADP Sector 1 aferente locuințelor de tip condominium formate dintr-un cadru vegetal, amplasate adiacent blocurilor de locuințe, cu rol estetic și de ameliorare a climatului și calității aerului.

              ADP Sector 1, în calitate de administrator, are dreptul să fie informat în legătură cu intervențiile asupra spațiului verde și are dreptul de a iniția și promova proiecte de investiții, precum și dreptul de a modifica sau denunța în mod unilateral acest protocol.

              Beneficiarul are dreptul de a gospodări terenul în mod direct, pe riscul, cheltuiala și pe răspunderea sa, fără a putea să monteze sau să depoziteze acolo piese de mobilier sau alte obiecte și fără a putea schimba destinația de spațiu verde. De asemenea, beneficiarul trebuie să gospodărească  suprafața de teren în regim de continuitate, evitând distrugerea, degradarea și deteriorarea acestuia.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Declarație a ministrului Sorin Mihai Cîmpeanu privind utilizarea testelor antigen rapide în școli

Dum apr. 4 , 2021
Declarație a ministrului Sorin Mihai Cîmpeanu privind utilizarea testelor antigen rapide în școli „În 8 săptămâni de școală (începând din 8 februarie!), au fost folosite mai puțin de 2% din numărul total de teste antigen rapide puse la dispoziție pentru testarea în școli. Cauzele acestui insucces major au fost două: […]
Sigla-Site-Ziarul-News-2021