Interviu cu Andi Voinea, Director de Dezvoltare LEMON BOX – made for you by people with disabilities dezvoltat de Agile Consulting Services

http://www.lemon-box.com

Interviu cu Andi Voinea, Director de Dezvoltare LEMON BOX – made for you by people with disabilities dezvoltat de Agile Consulting Services: “Ne dorim ca în România să valorizăm facilitățile fiscale actuale și totodată munca persoanelor cu dizabilități.

Proiectul dezvoltat de Agile Consulting Services reprezintă una dintre cele mai dezvoltate unități protejate autorizate din România iar misiunea lor este aceea de a avea ca angajați și totodată colegi, peste 50% din cifra totală a tuturor angajaților persoane cu dizabilități. În present înregistrează ca angajați un număr de 14 persoane dintre care 75% sunt persoane cu nevoi speciale. Înca din anul 2013 participă activ la dezvoltarea programelor și strategiilor persoanelor cu dizabilități și funcționează ca unitate protejată. De-a lungul anilor au dezvoltat conceptul LEMON BOX – made for you by people with disabilities și au devenit producător de echipamente textile, lenjerii, perne pentru gravide, activitate prin care au reușit să țină alaturi o parte din angajați în perioada august 2017-decembrie 2020, perioadă în care unitățile protejate au avut mult de suferit, nemaiputând accesa fondul de solidaritate al companiilor cu peste 50 de angajați.

Ce produse și servicii oferiți ca unitate protejată?

În fiecare zi înțelegem că noi, ca oameni, suntem diferiți, avem diferite abilități și competențe, trebuie doar să reușim să le valorificăm pentru a da un plus de valoare fiecărei zi, oricărui produs pe care îl livrăm sau serviciu pe care îl prestăm.

În decursul anilor am reușit prin diverse programe să ne achiziționăm mai multe utilaje care ne ajută să avem o paletă variată de produse plecând de la produsele textile de orice fel (măști de protecție, echipamente de lucru,  de protecție, tunici, halate, bluze, tricouri), tipar offset  și digital, diverse articole promoționale și de CSR,  personalizarea produselor prin serigrafie, termoscanare și gravura prin laser.

Practic, personalizăm orice produs și avem angajați calificați să facem lucrurile ca la carte. Inclusiv grafica. Ultima provocare e reprezentată însă de  producția de detergenți și săpunuri. Lucrăm mult acum la aceasta parte. Și la brandul nostru. Ce va ieși pe viitor ne vor spune partenerii noștri. La capitolul servicii ne axăm pe legătorie, arhivare, scanare, servicii de curățenie,  marketing și promovare, servicii de mentenanță IT și servicii de leasing tehnică de calcul.

Povestește-ne o parte din provocările cu care se confruntă un antreprenor social.

Mie îmi place sa spun lucrurilor pe nume. A fost teribil de dificil pentru multe astfel de entități anul 2017, când prin OUG 60, fără niciun fel de predictibilitate, fără o analiză profundă de impact, fără a pune ceva în loc, statul a anulat facilitățile acordate firmelor cu peste 50 de angajați  prin abrogarea unei părți din art. 78 la legea 448/2006 și au fost afectate implicit, unitățile protejate. Pentru noi a fost greu, a trebuit să ne reinventăm și să încercăm să supraviețuim. Și am reușit. Dar nu a fost deloc ușor. Pentru că productivitatea oamenilor cu dizabilități nu este la fel cu a celorlalți. Automat acest aspect se reflectă în costuri și în prețuri. Și azi e greu să îi facem pe cei care iau decizii în companiile lor să înțeleagă că prețurile unei unități protejate sunt ușor diferite față de cele ale unui mare retailer de echipamente de protecție spre exemplu sau pur și simplu din piața libera, concurențială. Raționamentul este destul de simplu: costul muncii este mult mai ridicat din cauza unei productivități mai reduse. Sperăm ca și în România să ne educăm în acest sens, să valorizăm facilitățile fiscale actuale și totodată munca persoanelor cu dizabilități.

Care sunt prognozele business-ului vostru pentru 2021?

Avem parte de un an plin de provocări, care se confundă cu perioada de pandemie pe care o trăim. Noi ne dorim să creștem ca și număr de colaborări apoi, proporțional, să creștem  pe partea de persoane pe care  să le integrăm în piața muncii. Este cumva un lucru care se îmbină. Și ne mai dorim ceva: să vedem cum managerii companiilor și conducatorii instituțiilor publice pun accent pe utilizarea corectă a fondului de handicap. Pentru ca și statul, care e un angajator foarte mare, are posibilitatea de a folosi acest fond. Anul acesta este destul de vizibil că este  unul cu constrângeri financiare. Dar folosirea fondului de handicap poate aduce serioase economii bugetului companiilor sau instituțiilor. Unitățile protejate pot crea soluții în perioadele dificile. Referitor la noi, brandul Lemon-Box made for you by people with disabilities, dezvoltat de Agile Consulting & Services, vrem să fim parte a unui ecosistem de companii beneficiare – angajator – angajați integrați în câmpul muncii, bazat pe un parteneriat serios și onest de către fiecare dintre părțile implicate.

Interviu realizat de Carmen Burtea pentru Ziarul News-editie nationala.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

PLATA PENTRU ODYSSEY, CROAZIERĂ EXCLUSIVISTĂ MARCA UNTOLD ȘI CROAZIERE.CO, SE POATE FACE ȘI CU CRYPTO MONEDE

mie apr. 7 , 2021
PLATA PENTRU ODYSSEY, CROAZIERĂ EXCLUSIVISTĂ MARCA UNTOLD ȘI CROAZIERE.CO, SE POATE FACE ȘI CU CRYPTO MONEDE  UNTOLD Odyssey, cea mai exclusivistă petrecere organizată pe unul dintre cele mai mari vase de croazieră din lume – Norwegian Epic- va fi accesibilă iubitorilor de distracție și prin intermediul plății cu Cryptomonede. Biletele […]