Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a pledat pentru consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare pe întreg Flancul Estic

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a pledat pentru consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare pe întreg Flancul Estic, în a doua zi a reuniunii miniștrilor de externe ai statelor membre ale NATO

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat miercuri, 24 martie 2021, la sesiunea dedicată relațiilor cu Rusia, securității regionale și dezvoltărilor din domeniul controlului armamentelor, în cea de a doua zi a reuniunii miniștrilor afacerilor externe din statele membre NATO, care se desfășoară la Bruxelles. Pe lângă miniștrii aliați, la sesiune au mai participat miniștrii de externe din Finlanda, Suedia și Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell.

În cadrul intervenției sale, ministrul Bogdan Aurescu a salutat prezența Finlandei, Suediei și a Înaltului Reprezentant al UE la sesiunea ministerială, evidențiind importanța coordonării cu partenerii like-minded pe subiecte de interes comun, pentru promovarea unei abordări strategice, unitare și coezive. A atras atenția, în mod special, asupra aprofundării coordonării între UE și NATO în acest sens, ministrul Bogdan Aurescu evidențiind aceste aspecte și în cadrul recentei reuniuni a Consiliului Afaceri Externe din 22 martie.

Ministrul Bogdan Aurescu a prezentat analiza României cu privire la provocările persistente de securitate la frontiera estică a Alianței, inclusiv la Marea Neagră, referindu-se în acest context și la necesitatea soluționării conflictelor prelungite care destabilizează securitatea regiunii. În consecință, a reiterat sprijinul față de abordarea actuală a NATO față de Rusia, accentuând asupra necesității consolidării pe mai departe a posturii NATO de descurajare şi apărare pe întreg Flancul Estic. În acest cadru, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat că dialogul cu Rusia se poate desfășura numai în condițiile unei posturi foarte robuste a NATO de descurajare și apărare.

Totodată, ministrul Bogdan Aurescu a evocat importanța pe care Alianța trebuie să o acorde unității și coeziunii Flancului Estic, de la Marea Neagră la Marea Baltică.

De asemenea, șeful diplomației române a evidențiat impactul relevant al controlului armamentelor asupra securității și stabilității regionale și a susținut necesitatea continuării de o manieră aprofundată a coordonării aliate pe această dimensiune.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Radu Dragomir, CEO Urban Scope:  Prin conceptul “15 minutes City” orașul devine mai accesibil, iar mobilitatea aduce beneficii și nu poluare

mie apr. 7 , 2021
RESTART MOBILITĂȚII URBANE  Prin conceptul “15 minutes City” orașul devine mai accesibil, iar mobilitatea aduce beneficii și nu poluare  Locuitorii unora dintre orașele României, puține la număr de altfel, se pot considera norocoși pentru că se pot bucura de facilități diverse în apropierea locuinței lor. Sunt câțiva primari care au […]