Oprirea totală a circulației pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse în perioada 26-29 aprilie 2021, între orele 20:00 – 24:00

Atenționare de călătorie

Republica Bulgaria – oprirea totală a circulației pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse

în perioada 26-29 aprilie 2021, între orele 20:00 – 24:00

 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria prin punctul comun de frontieră Giurgiu-Ruse că, în conformitate cu comunicatul Agenției Infrastructura Rutieră din cadrul ministerului bulgar al Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice, în perioada 26-29 aprilie 2021, în intervalul orar 20:00-24:00, circulația pe Podul Prieteniei va fi oprită total pentru finalizarea unor lucrări urgente de reparație a plăcilor de beton din structura carosabilului. Pentru aceeași perioadă, în afara intervalului orar menționat, în zona de reparație a podului, circulația rutieră se va desfășura pe o singură bandă, fiind dirijată de semnalizări și indicatoare rutiere. 

MAE recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenție situația din zona punctului comun de frontieră Giurgiu-Ruse, iar șoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să respecte cu strictețe semnalizarea rutieră temporară montată pe pod și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului. În această perioadă, este posibil să se formeze coloane de autovehicule, în special de automarfare.

Informații generale suplimentare pot fi accesate astfel: de pe pagina de internet a Agenției ”Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop; cu privire la regimul vamal, la intrarea în Bulgaria dinspre Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiții de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) și pe site-ul Agenției ”Vămi” din Bulgaria – www.customs.bg; cu privire la e-vigneta și sistemul e-TOLL – pe site-ul www.bgtoll.bg; cu privire la situația circulației prin punctele de trecere a frontierei bulgare – pe site-ul www.mvr.bg; cu privire la starea vremii – pe site-ul www.weather.bg; cu privire la starea actuală a drumurilor – pe aplicația gratuită LIMA www.lima.api.bg.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro/node/51904, http://sofia.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteolaram.eu, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la conferința cu tema ,,Uniunea Europeană și vecinătățile sale într-o lume post-pandemică”  

lun apr. 26 , 2021
Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la conferința cu tema ,,Uniunea Europeană și vecinătățile sale într-o lume post-pandemică”   Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat luni, 26 aprilie 2021, în calitate de keynote speaker, alături de omologii spaniol, Arancha González Laya, și polonez, Zbigniew Rau, la webinar-ul cu tema […]