Veniturile grupului Medicover, în creștere cu 33% în primul trimestru al anului

Veniturile grupului Medicover, în creștere cu 33% în primul trimestru al anului

 Medicover, companie internațională de servicii de sănătate și diagnostic listată la Bursa din Suedia – NASDAQ Stockholm – a prezentat raportul interimar pentru primul trimestru al anului 2021. La nivel internațional, după primele trei luni ale anului, compania a înregistrat o creștere de 33%, comparativ cu perioada similară din anul trecut, ajungând la venituri totale de 317,2 milioane de euro. Medicover este prezentă în România prin rețeaua de clinici medicale Medicover, spitalele Medicover și Pelican, și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.

 Față de primul trimestru al anului 2020, rezultatele reflectă o revenire a activității medicale pe majoritatea piețelor, precum și cerere pentru noi servicii, în contextul pandemiei Covid-19.

 „Medicover, la fel ca întreaga societate, este implicată în combaterea celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus în piețele în care activează. Contribuim la aceste eforturi prin capacitatea de testare Covid-19, centrele de vaccinare și unitățile de îngrijire a pacienților. Un impact pozitiv asupra rezultatelor financiare l-au avut serviciile de combatere a Covid-19, precum și revenirea cererii în activitățile noastre de bază, după scăderea bruscă de la sfârșitul trimestrului comparativ. Cu toate acestea, încă nu am revenit cu activitatea de bază la nivelul de cerere pe care îl înregistram înainte de pandemie”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover.

 La nivel internațional, în primele trei luni ale anului, Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creștere a veniturilor de 17,5%, până la 157,3 milioane de euro, a ajuns la un total de 1,4 milioane de abonați, cu 6% mai mulți față de aceeași perioadă a anului anterior.

Divizia de Servicii de Diagnostic a avut, de asemenea, venituri în creștere cu 53% în primul trimestru, atingând valoarea de 165,5 milioane de euro. În acest interval, au fost efectuate 32,6 milioane de teste de laborator în țările în care compania este prezentă, cu 21,3% mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut. Dintre acestea, 1,1 milioane au fost teste Covid-19.

Veniturile cumulate ale rețelei de clinici și spitale Medicover din România și ale laboratoarelor și centrelor de recoltare Synevo România au crescut cu 42% comparativ cu perioada similară a anului anterior, până la 43,1 milioane de euro în primul trimestru al anului. România este a treia piață ca pondere a veniturilor la nivel global, după Germania și Polonia, cu o contribuție totală de 13,5%.

„Începem anul cu o performanță operațională solidă care arată că modelul nostru de business centrat pe pacient și bazat pe investiții în tehnologie și excelență medicală produce un impact la scară largă. Veniturile noastre au crescut în primul trimestru, asigurând astfel un fundament puternic pentru a ne îndeplini prioritățile strategice. Deși incertitudinea rămâne ridicată în 2021, vom continua să ne dezvoltăm rețeaua națională, organic și prin achiziții, pentru a fi cât mai aproape de pacienții și beneficiarii serviciilor noastre. Suntem încrezători că prin noul nostru pachet de abonamente, antreprenorii și companiile mici și mijlocii se pot baza pe noi pentru a crește sănătos într-un mediu economic plin de provocări”, a declarat dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover România.

„Începutul acestui an a arătat un interes crescut pentru servicii de prevenție și analize medicale, care se reflectă și în realizările organizației noastre. Synevo deține cel mai bine echipat laborator din Europa Centrală și de Sud-Est și cea mai mare și experimentată echipă de profesioniști din sectorul serviciilor de diagnostic de laborator: medici de laborator, biologi, biochimiști sau geneticieni. Vom continua să acordăm o importanță deosebită experienței clienților și partenerilor noștri prin proiectele de digitalizare derulate, automatizarea proceselor de lucru și dezvoltarea ofertei de servicii de diagnostic disponibile, precum și extinderea rețelei, astfel încât să acopere toate județele țării”, a declarat Laurențiu Luca, director general Synevo România.

Medicover România și Synevo România fac parte din Medicover, companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, fondată în 1995. Compania oferă o gamă completă de servicii medicale, printr-o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare. Piețele principale ale Medicover sunt Polonia și Germania. În 2020, Medicover a avut venituri de 998 milioane de euro și peste 32.000 de angajați.

Pentru mai multe informații, vizitați www.medicover.com

Despre Medicover România

Din 1995, Medicover România a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de pe piața serviciilor de sănătate private, cu o rețea de 25 de clinici în București și în țară, trei spitale generaliste: în capitală, la Oradea și Craiova, 28 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale și deservesc o gamă largă de specialități medicale și chirurgicale.

Pentru mai multe informații, vizitați: www.medicover.ro

Despre Synevo România

Synevo este cel mai important furnizor de servicii de diagnostic de laborator din România, oferind peste 2.000 de tipuri de analize uzuale și avansate, în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. La finalul anului 2020, Synevo România administra o rețea națională de 19 laboratoare și 126 de centre de recoltare a probelor biologice, efectuând peste 13 milioane de teste pe parcursul întregului an.

Pentru mai multe informații, vizitați www.synevo.ro

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

CONSILIUL CONCURENȚEI ANALIZEAZĂ PRELUAREA PHARMACHEM DISTRIBUȚIE SRL DE CĂTRE MED LIFE SA

mar mai 4 , 2021
CONSILIUL CONCURENȚEI ANALIZEAZĂ PRELUAREA PHARMACHEM DISTRIBUȚIE SRL DE CĂTRE MED LIFE SA   Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Med Life SA intenționează să preia compania Pharmachem Distribuție SRL. Grupul Med Life desfășoară activități pe piața serviciilor medicale private de sănătate și pe cea a comerțului cu amănuntul de produse […]
Sigla-Site-Ziarul-News-2021