Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Interviu cu doamna Nisrin Stoica și doamna Ramona Dincă, fondatoare KIDS CHEF ACADEMY : “ Suntem prima școală premium dedicată exclusiv educației copiilor în acest domeniu”

Nisrin Stoica și doamna Ramona Dincă, fondatoare KIDS CHEF ACADEMY

Interviu cu doamna Nisrin Stoica și doamna Ramona Dincă, fondatoare KIDS CHEF ACADEMY : “ Suntem prima școală premium dedicată exclusiv educației copiilor în acest domeniu”.

Nisrin Stoica, co-fondator Horeca Culinary School alături de mama sa, Cristina Van der Schaaf, este mamă a două fetițe minunate și s-a întâlnit frecvent cu necesitatea unei alimentații corecte și cu dorința copiilor săi de a se implica în pregătirea meniului casei.

Kids Chef Academy este cel mai nou proiect derulat de  Horeca Culinary School, prima academie premium de educație culinară și de dezvoltare personală dedicată exclusiv copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 17 ani.

Ce este Kids Chef Academy și de ce educație culinară?

Am descoperit de-a lungul timpului că este necesar ca atât copiii cât și tinerii să învețe să mănânce în mod corespunzător, să descopere  mai multe despre mâncare, cel puțin mai mult decât am știut noi în copilăria noastră.  

Problemele de sănătate pe care le tot întâlneam în rândul copiilor prietenilor și cunoștințelor noastre, precum deficitul de vitamine, intoleranțe și alergii, obezitatea și dereglările hormonale erau tot mai dese, marea majoritate a acestora fiind datorate unui obicei alimentar disfuncțional. De aceea este foarte importantă educarea alimentară a copiilor și încă din primii ani am văzut cazuri concrete în care schimbarea stilului alimentar a ajutat foarte mult pentru rezolvarea problemelor de sănătate dezvoltate de către cei mici.

Nu trebuie să ajungem în acel punct în care trebuie să le schimbăm copiilor brusc, la 360 de grade, toate obișnuințele pe care le au privind hrana și alimentele, de ce să asteptăm acel moment pentru a lua o decizie bună? De fapt, acela a fost momentul în care conceptul unei școli culinare premium pentru copii și tineri de toate vârstele a trecut de la idee la  concret. Cred că întotdeauna cele mai strălucite idei pornesc chiar de la propriile nevoi.

Proiectul a pornit de la dorința de a insufla responsabilitate copiilor și tinerilor dar, între timp, am realizat că mulți dintre ei sunt dornici să descopere secretele gastronomiei, nuanțele mâncării și a ingredientelor și, de asemenea, chimia alimentelor.

Cred cu tărie că avem nevoie ca tinerii și copii să aibă abilități practice și cunoștințe reale de viață, ceea ce îi va ajuta în dezvoltarea lor personală și chiar profesională și astfel vom putea influența pozitiv schimbările stilului de viață care duc la o lume mai sănătoasă.

Prin aceste cursuri culinare sau tabere dorim să le oferim copiilor posibilitatea de a-și exprima creativitatea dar, în același timp, să poată urma în mod organizat un program de cultură culinară adaptat vârstei lor.

Experiența de 11 ani a Horeca Culinary School ca lider în educația și formarea profesională din industria ospitalității din România, ne-a ajutat foarte mult în creearea unor programe complexe, cu componență atât educațională cât și culturală și socială, dimensionate pe nivelul de înțelegere al copiilor și tinerilor.

Astfel, încurajăm pasiunea unora dintre ei pentru gătit, curiozitatea în ceea ce privește ingredientele, tehnici primare, disciplina și organizarea individuală, înțelegerea reacțiilor alimentare, educarea gustului dar și evitarea risipei alimentare. 

Fiecare întâlnire este o experiență nouă cu tematici și programe interesante, concentrate în direcția de a împrieteni copii cu alimentele, de a rezolva conflictele dintre părinți și copii din jurul mesei, coroborate cu plăcerea de a găti și de a mânca ceea ce gătești, transformând preparatele culinare în experiențe educative, construindu-și astfel încrederea în sine.

Cine este în spatele Kids Chef Academy?     

 Nisrin Stoica este fondator Kids Chef Academy iar pentru ea “educația, și mai ales educația premium pentru copii, nu pot fi făcute de catre o singură persoană. O am alături pe partenera mea, Ramona Dincă care este Director PR și Comunicare al Horeca Culinary School.

Nu cred că aș fi putut avea o persoană mai bună alaturi de mine, alături de care să creez și să dezvolt acest concept și împreună să facem ceva frumos și durabil pentru copii și tinerii din generația actuală”.

„Totul a început la Horeca Culinary School pentru că acolo s-au născut toate proiectele frumoase. La începutul carierei mele profesionale am lucrat mult cu copiii în educația formală, dar total diferit de ceea ce se întâmplă la academia celor mici și, cu siguranță, nu atât de satisfăcător ”- a declarat Ramona Dincă.

Timpul petrecut la atelierele și camp-urile Kids Chef Academy alături de cei mici este mult mai distractiv și mai satisfăcător decât ceea ce se întâmplă în școlile tradiționale, astfel de activități educaționale fac parte din sfera educației non-formale care este baza dezvoltării abilităților personale.

Prin acest concept de educație culinară și dezvoltare personală vrem cu adevărat să luăm copii din zonele lor de confort, din timpul petrecut în fața televizoarelor, tabletelor și jocurilor online. Ei petrec deja suficient timp în fața laptop-urilor din cauza acestei situații de pandemie și a școlii online și de aceea venim cu alternativa de a petrece timp de calitate într-un mediu sigur și specializat, de a socializa, de a relaționa cu noi prieteni și de a învăța să facă alegeri alimentare sănătoase și potrivite pentru ei înșiși.

Kids Chef Academy își desfășoară activitatea în spațiile deținute de Horeca Culinary School, într-o cladire cu cinci nivele, dotată și utilată la cele mai înalte standarde educaționale. Încântarea copiilor când intră în școală și lucrează practic, la bancuri de lucru individuale, când folosesc echipamente, ustensile și ingediente de cea mai bună calitate, dar și satisfacția de pe chipul lor la finalul zilei, este cu adevărat cea mai mare împlinire a noastră.

 „Sunt fericită să am alături și o echipă frumoasă de traineri bine-cunoscuți, care au ales să se alăture proiectului Kids Chef Academy și care pot fi, de asemenea, modele în viața copiilor și a tinerilor  care ne trec pragul.

Formatorii noștri sunt oamenii care și-au asumat responsabilitatea de a modela caractere, de a încuraja pasiuni, de a hrăni nevoia copiilor de cunoaștere și de a descoperi talente.

Aceștia sunt: ​​Chef Ștefan Daniel Popescu, Chef Cristian Paul Frățieanu, Sushi Chef Florin Trișcă, Pastry Chef Cristina Mehedințeanu, Master Chocolatier Ciprian Zobuian, Gabriela Marin, precum și o echipă consitentă de asistenți voluntari formată dintre participanții la cursurie de formare profesională derulate de Horeca Culinary School și care vin cu mare placere să ne dea o mână de ajutor” – a declarat doamna Nisrin Stoica.

Care sunt, pe scurt, activitățile Kids Chef Academy?

  •  Camp-uri culinare indoor, experiențe de neuitat
  • PROGRAME DE 3-5 ZILE – 7 H/ZI
  • TEMATICI DIVERSE:

Călătorii culinare / Bucătăriile lumii / Easter around the world / Christmas flavours / Start service și multe altele

  • În cadrul camp-ului:
  • Noțiuni de bază despre igiena și siguranța alimentară
  • Lucru practic în laboratorul școlii 
  • Bancuri de lucru individuale
  • Main course & Desert
  • Ateliere despre microplante și importanța lor într-o viață echilibrată
  • FOOD WASTE (ce este risipa de alimente și cum o combatem)
  • Mis en place și cum facem setup-ul mesei
  • Tehnica șervețelului
  • Chimia alimentară
  • Cum facem alegeri sănătoase și de ce trebuie să o facem
  • Legătura între minte și trup
  • Activitati outdoor
  • Tabere culinare în locații externe
  • Excursii culinare de 1 zi la locațiile partenerilor noștri
  • Competiții
  • Ateliere culinare:

Pasta day/ Pizza & focaccia day / Sushi day / Thai day / Fish & seafood day / Vegetable day / Creative asia 3 days / Culinary skills / Meat lovers / 3 days chef și multe altele…

  • Ateliere dulci:

Biscuiți decorați / Căsuța de turtă dulce / Macarons lovers / Sweets around the world/ Deserturi gluten free / Chocolate day / Mini cheese cake day

Toate aceste activități se petrec la adresa Str. Latină nr 6 în zona Cartier Armenesc, în București. Putem fi contactați la e-mail dincaramonamaria@gmail.com și în social media:

Interviu realizat de Carmen Burtea contributor CONAF, pentru Ziarul News-editie nationala.

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare