Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Reciclad`OR, partener pentru un viitor sustenabil

Reciclad`OR, partener pentru un viitor sustenabil

Pentru companiile responsabile, a oferi plus valoare societății din care fac parte, prin proiecte de CSR, este o dovadă de maturitate și bineînțeles, exprimă o preocupare față de dezvoltarea durabilă. Implicându-se în viața cetățenilor, a comunităților, companiile devin mult mai vizibile și reputația lor crește. Cu timpul, pe măsura implicării lor sociale, devin un exemplu atât pentru mediul de afaceri local, cât și pentru clienți, angajați și cetățeni. Pur și simplu, oamenii vor adera la misiunea companiei respective. Clienții de tip B2B preferă să devină parteneri, în special, cu companiile care derulează proiecte vizibile în zona CSR. Astfel, se fomează network-uri între diferite entități reprezentând companii, instituții, organizații, persoane fizice, care își însușesc o misiune de dezvoltare durabilă a societății din care fac parte.

Aceasta este și viziunea companiei Reciclad’OR. Înființată în anul 2017, ca urmare firească a unor activități îndelungate în domeniul protejării mediului, compania a făcut investiții importante, care au propulsat-o în ierarhia de vârf a organizațiilor specializate în implementarea obligațiilor privind răspunderea extinsă a producătorilor de produse ambalate, din România.

Unul dintre cele mai importante departamente ale companiei este reprezentat de CSR (Responsabilitate Socială Corporatistă). Reciclad’OR a participat la peste 25 de campanii de informare și conștientizare de succes, pe parcursul anului 2020, dintre care amintim: CIRCULAR 7 – Atingerea țintelor de reciclare, Ziua Mondială a Mediului prin “Mișcare și Reciclare”, Webinar – Armonizarea legislației în privința răspunderii extinse a producătorului, Can Art & Design Festival – proiect național, The Earth Hour, Parada Micilor Bicicliști, #StopPoluare!#StartReciclare!

Parteneriatele strategice pentru protecția mediului

Prin parteneriatele cu Ministerele abilitate, Primăriile, Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară, mediul nonguvernamental, instituțiile de învățământ, Reciclad’OR a creat un network strategic optim pentru implementarea activităților CSR în vederea îmbunătățirii vieții sociale pe termen lung. Astfel, peste 2.150.000  de cetățeni, au beneficiat de suport informațional pentru a conștientiza importanța practicării comportamentelor ECO-responsabile.

Mediul de viață în care trăim reprezintă principala resursă pentru noi și generațiile următoare. Astfel, a avea grijă de mediu înseamnă a investi în viitorul nostru și al generațiilor următoare.

Evenimente de business și conferințe pe teme de mediu

 

De proiectele de mediu strategice, depinde aproape întreaga noastră viață și, din ce în ce mai mult, viața generațiilor ce urmează. Noi, echipa Reciclad’OR, credem că România trebuie să ajungă în următorii ani una dintre primele 10 țări europene eco-responsabile.

 În evenimentele și campaniile locale organizate pe teme de business, Reciclad’OR a avut peste 200.000 de participanți. Practic, a redefinit modul în care companiile pot să participe concret la protejarea mediului înconjurător. Se poate avea succes în afaceri și totodată să demonstrăm în mod practic, prin acțiuni concrete, că suntem preocupați de sănătatea mediului înconjurător și de bunăstarea generațiilor următoare!
Dintre conferințe online și offline, pe tema Managementul Deșeurilor amintim:

  • CIRCULAR 7 – Atingerea țintelor de reciclare;
  • Armonizarea legislației în privința răspunderii extinse a producătorului;
  • SIATD, primii pași în asigurarea trasabilității deșeurilor de ambalaje;
  • Producătorii din industria alimentară.

Acțiuni de conștientizare

Copiii au un rol deosebit în promovarea educației de mediu, deoarece ei pot influența atitudinea părinților și a celorlalți membri ai comunității, față de problemele mediului înconjurător. Tinerii trebuie să înțeleagă că, prin atitudinea lor față de mediu, vor influența viitorul Planetei. Ei trebuie să știe că pot acționa încă de acum pentru ca, pe viitor, poluarea cu plastic să fie diminuată sau chiar eliminată total.

Printre proiectele de referință se regăsesc:

 

  • “The Earth Hour” – proiect internațional de protejare a mediului;
  • Ziua Mondială a Mediului prin “Mișcare și Reciclare”;
  • Campania ”Vreau Să Merg La Școală” – Ghiozdanul Verde;
  • Can Art & Design Festival – proiect național;
  • Parada Micilor Bicicliști;
  • #StămAcasă, #Reciclăm;
  • #StopPoluare, #StartReciclare.

    Reciclad’OR – Partener pentru un viitor sustenabil

Înțelegând importanța implicării cetățeanului în procesul de colectare a deșeurilor de ambalaje, în contextual atipic al pandemiei anului 2020, am dezvoltat peste 25 de Campanii de Informare și Conștientizare.

Obiectivul comun al acestor campanii a fost dezvoltarea unui comportament cotidian adecvat al cetățeanului față de colectarea separată și reciclarea deșeurilor de ambalaje.

Rezultate:

  • Peste 2.150.000 cetățeni informați și educați;
  • 000 de participanți la campanii de conștientizare și informare;
  • 000.000 semnale în social media Facebook, Instagram, Youtube;
  • 000 participanți la conferințe și evenimente online și offline;
  • Peste 1150 articole și publicații media;
  • 200 000 participanți la conferințele de business online și offline.

Permanenta grijă față de comunitate.
Rezultate concrete: 2.150.000 cetățeni informați și educați.

Articole realizat de Carmen Burtea, contributie CONAF pentru Ziarul News-editie nationala.

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare

ACTUALITATE
Ziarul News - cotidian national

Artistul Călin Țopa, invitat să facă parte din expoziția bienală de artă contemporană Personal Structures de la Veneția. „Transcendent Renaissance”, o călătorie muzicală fără vârstă, de văzut începând de acest weekend

Artistul Călin Țopa, invitat să facă parte din expoziția bienală de artă contemporană Personal Structures de la Veneția. „Transcendent Renaissance”, o călătorie muzicală fără vârstă,

Citeste mai mult »