COMUNICAT DE PRESA FINALIZAREA PROIECTULUI „DAR DIN DAR SE FACE BINELE”

COMUNICAT DE PRESA
FINALIZAREA PROIECTULUI „DAR DIN DAR SE FACE BINELE”

 

31.05.2021

 

Începând cu luna martie a acestui an, Fundația Unu și Unu anunța lansarea proiectului „Dar din Dar se face Binele”. Astăzi ne aflăm la finalul acestui proiect derulat prin programul Active Citizens Fund, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014 – 2021 și implementat cu succes la nivel multiregional în decursul celor trei luni calendaristice.

Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat creșterea gradului de informare a populației prin realizarea și diseminarea de broșuri explicative ce conțineau informații adaptate nevoilor grupurilor vulnerabile, referitoare la criza generată de COVID-19, cu scopul de a-i ajuta să înțeleagă și să gestioneze corect această situație, precum și oferirea de măști medicale necesare asigurării unui minim de protecție.

„Dar din Dar se face Binele” s-a concentrat pe cele mai vulnerabile grupuri excluse social și economic, ajungând la 1,500 de beneficiari (persoane fără adăpost/aflate în așezări informale, persoane care locuiesc în locuințe suprapopulate, aflate în risc de sărăcie, persoane cu vârstă de peste 65 de ani, șomeri, copii) din 5 localități, prin crearea unui model comunitar multi-regional de intervenție pentru furnizarea de activități de informare anti-discriminatorii și oferirea de suport material și social.

Considerăm atins scopul proiectului „Dar din Dar se face Binele” și anume acela de a crește gradul de utilizare a serviciilor sociale către grupurile dezavantajate, de incluziune socială a persoanelor aflate în situații de risc precum și de dezvoltare de măsuri integrate de incluziune a romilor și de combatere a discriminării și suntem recunoscători pentru suportul oferit atât de finanțatori cât și de operatorul de proiect.


Detalii specifice despre proiect sunt disponibile pe www.fundatia1si1.ro
Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro.
Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.


Proiectul “Dar din Dar se face Binele” este derulat de Fundația Unu si Unu și beneficiază de o finanțare în valoare de 14,759.40 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014 – 2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

PRIMUL CENTRU MOBIL DE VACCINARE DIN BUCUREȘTI, DISPONIBIL ÎN SECTORUL 5

lun mai 31 , 2021
PRIMUL CENTRU MOBIL DE VACCINARE DIN BUCUREȘTI, DISPONIBIL ÎN SECTORUL 5 Începând de azi, 31 mai 2021, în Sectorul 5 va fi disponibil primul Centru Mobil de Vaccinare din București. Acest lucru a fost realizat de Centrul Medical Dr. Furtună Dan, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5. Centrul Mobil de […]