CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța: ANUNT PUBLIC

ANUNȚ PUBLIC
Având în vedere faptul că depozitul ecologic utilizat în prezent pentru eliminarea deșeurilor portuare își va atinge capacitatea proiectată în cca. un an de zile, CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța anunță intenția de a gestiona pe viitor deșeurile generate din activitățile proprii, de navigație și din activitățile agenților economici de pe platforma portuară, prin intermediul unor stații de transfer și de sortare a deșeurilor reciclabile.
Soluția realizării unor astfel de instalații a fost identificată printr-un studiu realizat în 2020 privind managementul deșeurilor, studiu efectuat în spiritul bunelor practici specifice “porturilor verzi”, ca urmare a prevederilor actuale ale legislației de mediu care interzic amplasarea depozitelor de deșeuri în zone portuare și în zone libere.
Stația de transfer și cea de sortare a deșeurilor vor fi situate pe același amplasament, și anume în portul Constanța, zona Poarta 6, în porțiunea de teren acoperită de parcelele 64 – 68. Utilitățile disponibile în zona respectivă sunt următoarele: alimentare cu apă, canalizare, rețele electrice, rețea de gaze naturale și telefonie.
Stația de transfer și cea de sortare a deșeurilor vor cuprinde construcții, utilaje și instalații care asigură preluarea deșeurilor de la autospeciale de transport (autogunoiere), sortarea deșeurilor și stocarea separată în containere destinate fiecărei fracții de deșeuri, compactarea deșeurilor și transferul lor către amplasamente autorizate pentru eliminare sau valorificare aflate la distanțe relativ mari față de port.
Tipurile de deșeuri acceptate pe amplasament se referă în principal la următoarele categorii:
• hârtie/carton
• metal
• plastic
• sticlă
• lemn
• cauciuc/anvelope
• deșeuri biodegradabile (inclusiv bucătării și cantine)
• deșeuri solide periculoase (ambalaje de substanțe periculoase, traverse CF, etc.)
• deșeuri din echipamente electrice
• baterii și acumulatori
• deșeuri stradale
• municipale
• deșeuri de la curățatul canalizării și stații de tratare ape industriale
Pentru o bună informare și evaluare a situației actuale, prezentăm mai jos cantitățile totale de deșeuri pe ultimii patru ani:
An 2017 10.209 tone
An 2018 9.493 tone
An 2019 9.914 tone
An 2020 10.789 tone
Față de cele expuse, CN APM SA așteaptă sugestii și propuneri de colaborare venite din partea companiilor cu experiență în domeniul gestionării deșeurilor și care sunt interesate de subiectul prezentat.
Pentru relații suplimentare, puteți contacta Biroul de Mediu din cadrul CN APM SA, la următoarele date de contact: tel. 0241 601 624/0241 601 628, e-mail: pioncescu@constantza-port.ro; astefan@constantza-port.ro

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

ANAF: LICITATII

lun iul. 26 , 2021
Agenția Națională de Administrare Fiscală prin Direcţia operativă de valorificare bunuri confiscate – Serviciul teritorial de valorificare bunuri nr. 7, organizează, în temeiul art.9 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr.14/2007 pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, în data de […]