POLITIA ROMANA: ACȚIUNEA TRUCK&BUS

ACȚIUNEA TRUCK&BUS

Poliția Română a derulat, la nivel național, timp de o săptămână, o acțiune, în cadrul căreia a fost verificată legalitatea transportului public de mărfuri și persoane.

În perioada 19 – 25 iulie 2021, Direcția Rutieră a coordonat, la nivel național, acțiunea TRUCK&BUS, care a vizat prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acțiunea s-a desfășurat în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), la care România este parte.

Totodată, în contextul situației epidemiologice de răspândire a virusului COVID-19, polițiștii au acționat pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite pentru prevenirea infectării cu noul tip de coronavirus.

În cadrul acțiunii, în domeniul transportului public de persoane, au fost verificate 9.747 de autovehicule, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în 1.767 de cazuri.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 356 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 20 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 432 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 24 abateri au fost constatate la funcționarea aparatului tahograf, 15 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă și 3 pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf.

De asemenea, alte 124 de sancțiuni au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice, 4 pentru depășirea masei total maximă autorizată a vehiculului, 2 imobilizări au fost dispuse pentru defecțiuni tehnice, 127 de sancțiuni au fost aplicate pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 61 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, 17 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, iar restul sancțiunilor au fost aplicate pentru alte abateri de la normele rutiere.

În domeniul transportului public de marfă, au fost verificate 16.950 de autovehicule, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în 5.309 cazuri.

Din totalul acestora, 922 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 49 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 1.204 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 206 pentru funcționarea aparatului tahograf, 105 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 67 pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf și 428 pentru defecțiuni tehnice.

Alte 88 de sancțiuni în domeniul transportului public de marfă au fost aplicate pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată < 12,5 tone, 85 pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată > 12,5 tone, 57 pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor, 277 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 196 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, 32 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, 7 pentru nerespectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase, restul sancțiunilor fiind aplicate pentru alte abateri de la normele rutiere. Au fost imobilizate 20 de vehicule, pentru defecțiuni tehnice.

Exemple:

La data de 19 iulie, un bărbat, de 53 de ani, a fost depistat conducând, în București, o autoutilitară utilizată la transportul public de marfă, iar, în urma controlului efectuat, s-a constatat că persoana în cauză nu avea cartela conducătorului introdusă în aparatul tahograf, nefiind înregistrate perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă.

Totodată, s-a constatat că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, fiind testat cu aparatul alcooltest, acesta a indicat valoarea de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă, cu amendă de 1.305 lei și a fost reținut permisul de conducere, pentru 90 de zile.

~ * ~

La data de 23 iulie, un bărbat, de 63 de ani, care efectua transport public de marfă în municipiul București, cu o autoutilitară, a fost oprit, iar, în urma controlului efectuat de polițiștii rutieri, s-a constatat că valabilitatea copiei conforme a licenței de transport era expirată din anul 2016, atestatul profesional al șoferului avea valabilitatea expirată din anul 2019 și nu a deținut la bord înregistrările cu perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorului auto din cele 28 de zile anterioare zilei controlului.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional și a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autoutilitarei, prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.
~ * ~

La data de 19 iulie, un bărbat, de 51 de ani, a fost oprit în București, în timp ce conducea o autoutilitară cu masa mai mare de 7,5 tone, iar, în urma controlului, s-a constatat că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, fiind testat cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost sancționat cu amendă de 1.305 lei și a fost dispusă reținerea permisului de conducere, pentru 90 de zile.
~ * ~

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Primirea de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a ambasadorului Republicii Austria în România, doamna Isabel Rauscher, în vizită de rămas-bun

joi iul. 29 , 2021
Primirea de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a ambasadorului Republicii Austria în România, doamna Isabel Rauscher, în vizită de rămas-bun Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a primit-o joi, 29 iulie 2021, în vizită de rămas-bun, pe Isabel Rauscher, ambasadorul Republicii Austria la București, cu ocazia încheierii misiunii sale în […]
Sigla-Site-Ziarul-News-2021