Primirea de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a ambasadorului Republicii Austria în România, doamna Isabel Rauscher, în vizită de rămas-bun

Primirea de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a ambasadorului Republicii Austria în România, doamna Isabel Rauscher, în vizită de rămas-bun

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a primit-o joi, 29 iulie 2021, în vizită de rămas-bun, pe Isabel Rauscher, ambasadorul Republicii Austria la București, cu ocazia încheierii misiunii sale în România.

Șeful diplomației române a transmis felicitări ambasadorului Austriei pentru contribuția la dezvoltarea şi aprofundarea relației bilaterale româno-austrice, caracterizată prin intensificarea dialogului politico-diplomatic, inclusiv la nivel înalt, precum și prin contactele sectoriale. A menționat, în acest sens, foarte buna coordonare bilaterală pe durata Președințiilor consecutive austriacă și română ale Consiliului Uniunii Europene, în a doua jumătate a anului 2018, respectiv în prima jumătate a anului 2019.

Șeful diplomației române a menționat necesitatea continuării dialogului și coordonării foarte bune la nivel politic, cu accent pe dosarele de interes comun la nivel UE și regional. În acest context, a evocat rezultatele foarte consistente ale recentului turneu realizat în Caucazul de Sud, în perioada 24-26 iunie, alături de șefii diplomațiilor din Austria și Lituania, în coordonare cu și cu mandatul Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate.

Ministrul român al afacerilor externe a evocat, totodată, caracterul dinamic al relațiilor economice bilaterale și faptul că Austria este, de mai mulți ani, al doilea cel mai mare investitor străin pe piața românească. În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a evidențiat importanța continuării stimulării schimburilor economice şi a investițiilor.

Totodată, ministrul român de externe a pledat pentru întărirea cooperării bilaterale în domeniul afacerilor sociale, astfel încât să se asigure o reglementare cât mai echitabilă a statutului juridic al personalului de îngrijire din Austria, iar lucrătorii români din sistemul de îngrijire austriac să beneficieze de cele mai bune condiții de muncă. În acest sens, a salutat constituirea și funcționarea grupului de lucru bilateral pe teme de afaceri sociale. Totodată, a apreciat contribuția comunității române din Austria la societatea și economia statului partener.

De asemenea, a fost salutată aniversarea, anul trecut, a 100 de ani de relații diplomatice, precum și, în luna iunie a acestui an, a 10 ani de la adoptarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, inițiativă comună româno-austriacă, ce a creat condiții favorabile pentru o dezvoltare durabilă și o mai bună coeziune socială și economică în regiunea noastră.

Ambasadorul Isabel Rauscher a mulțumit ministrului Bogdan Aurescu pentru cooperarea avută pe perioada misiunii sale, exprimând încrederea că aceasta va continua să producă rezultate pozitive. A subliniat deschiderea autorităților austriece pentru continuarea unui dialog constant și deschis cu autoritățile române, în scopul identificării în comun a celor mai bune soluții pentru cetățenii români din Austria.

La finalul întrevederii, ministrul Bogdan Aurescu i-a mulțumit ambasadoarei Isabel Rauscher pentru contribuția la avansarea relației bilaterale şi i-a urat succes în îndeplinirea viitoarelor sale obiective profesionale.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Evenimentele sprijinite de Ministerul Culturii: 30 iulie-5 august

joi iul. 29 , 2021
Evenimentele sprijinite de Ministerul Culturii: 30 iulie-5 august Săptămâna 30 iulie-5 august vine cu o serie de evenimente culturale ce acoperă o paletă largă de preferințe, finanțate de Ministerul Culturii Astfel, până la data de 1 august, suntem așteptați în continuare la Cluj, la Festivalul Internațional de Film Transilvania – […]
Sigla-Site-Ziarul-News-2021