Ministerul Afacerilor Externe salută sărbătorirea Zilei Limbii Române

Ministerul Afacerilor Externe salută sărbătorirea Zilei Limbii Române

Ministerul Afacerilor Externe salută sărbătorirea, la 31 august, a Zilei Limbii Române, prilej de prețuire a patrimoniului lingvistic și cultural românesc în întreaga lume.

Prin limba română, element definitoriu al identității și istoriei poporului român, ne afirmăm latinitatea și contribuim la patrimoniul cultural european prin diversitatea, bogăția și forța sa expresivă. Ca limbă străină, româna este obiect de studiu în centre de învățământ superior din 45 de state ale lumii.

Marcarea Zilei Limbii Române evidențiază, totodată, rolul limbii române ca liant al comunităților de români de peste hotare și între aceștia și România. Diplomația română sprijină constant efortul acestor comunități de a păstra vie limba română, ca element trainic și constitutiv, precum și necesitatea transmiterii sale mai departe noilor generații. Astfel, Ministerul Afacerilor Externe depune eforturi permanente și continuă demersurile prin care încurajează studierea limbii române în comunitățile românești și în mediile universitare din afara țării, precum și cele care vizează derularea unor proiecte educaționale în străinătate, contribuind la promovarea în lume a valorilor culturale românești.

La mulți ani tuturor celor care cunosc, învață, vorbesc, scriu și iubesc limba română!


Informaţii suplimentare

Data de 31 august a fost declarată în România Ziua Limbii Române prin adoptarea de către Parlament a Legii nr. 53/2013. Legea prevede ca Ziua Limbii Române să fie sărbătorită de autorităţile publice din România şi de reprezentanţele diplomatice ale țării noastre, de institutele culturale românești din străinătate sau alte instituţii româneşti din afara granițelor, „prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative şi artistice cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei limbii române”.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Piața investițiilor imobiliare din România scade în linie cu evoluția din Europa Centrală și de Est, dar activitatea și perspectivele rămân favorabile

mar aug. 31 , 2021
Piața investițiilor imobiliare din România scade în linie cu evoluția din Europa Centrală și de Est, dar activitatea și perspectivele rămân favorabile  Valoarea totală a investițiilor imobiliare a ajuns la aproape 290 de milioane de euro în România în primele șase luni din 2021, în scădere cu circa 29% față […]