Președintele Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc, a avut astăzi o întrevedere cu directorul general al Direcției Generale pentru Reforme Structurale, domnul Mario Nava

Președintele Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc, a avut astăzi o întrevedere cu directorul general al Direcției Generale pentru Reforme Structurale din cadrul Comisiei Europene (DG REFORM), domnul Mario Nava.

În cadrul discuțiilor au fost evidențiate cele două proiecte demarate la nivelul Curții de Conturi, cu sprijinul și expertiza DG REFORM, privind elaborarea noilor strategii de Comunicare și Resurse Umane ale instituției, respectiv realizarea noii strategii de digitalizare.

Președintele Curții de Conturi a subliniat importanța întăririi rolului pe care îl are instituția supremă de audit din România în triunghiul responsabilității sociale, alături de Guvern și Parlament, astfel încât prin recomandările rezultate din rapoartele de audit să contribuie la eficientizarea activității entităților auditate, respectiv la gestionarea responsabilă a fondurilor publice.

„Prin noua strategie de comunicare elaborată cu sprijinul DG REFORM ne dorim consolidarea relației cu puterea legislativă astfel încât rapoartele de audit realizate de instituția noastră să fie dezbătute în Parlament și analizate în comisiile de specialitate, în prezența miniștrilor de resort.” ( Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi a României)

Discuțiile au vizat și reformele structurale care urmează a fi implementate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, respectiv rolul Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi de a monitoriza utilizarea fondurilor alocate.

“Ne bucurăm de colaborarea cu instituția dumneavoastră care confirmă în mod clar deschiderea pe care o aveți în rolul asumat de a contribui la responsabilizarea sectorului public prin întărirea funcției de monitorizare a politicilor publice de la nivel central. Ne dorim ca instituțiile publice din România să ne simtă prezența, în special atunci când vorbim de domeniul digitalizării.” ( Mario Nava, director general DG REFORM)

“Suntem într-un proces profund de analiză și reformă instituțională, prin care ne propunem ca instituția noastră să se orienteze către modelul celorlalte instituții supreme de audit care au făcut pași importanți în vederea digitalizării și adoptării unor metodologii moderne de audit.” ( Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi a României)

Din delegația DG REFORM au făcut parte domnul Mario Nava – director general, doamna Giulia Bertezzolo – asistent director general, domnul Alexandru Albu – reprezentant DG REFORM în România, doamna Raluca Painter – șeful unității “Sănătate, educație, social” și doamna Cireșica Feyer – responsabil politici anticorupție.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

CNA:Amendă de 5.000 de lei pentru Realitatea Plus

vin sept. 10 , 2021
Sancțiuni – Amendă de 5.000 de lei Realitatea Plus; – Somații publice: Realitatea Plus, Metropola TV Întrunit în ședința publică din data de 09.09.2021, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a reclamațiilor primite și a decis să aplice sancțiuni următoarelor […]
Sigla-Site-Ziarul-News-2021