Programul WU Executive MBA Bucharest aniversează 15 ani: orientare internațională, rădăcini regionale

Programul WU Executive MBA Bucharest aniversează 15 ani:
orientare internațională, rădăcini regionale

 Inițiat ca un proiect comun de educație de către Erste Bank, OMV și WU Executive Academy în anul 2006, programul WU Executive MBA organizat la București s-a transformat, de-a lungul timpului, într-o adevărată poveste austro-românească de succes. Peste 370 de manageri, care ocupă funcții atât în România, cât și dincolo de granițe, au absolvit deja programul premium de educaţie executivă. Anul acesta, WU Executive MBA Bucharest sărbătorește cea de-a 15-a aniversare, o ocazie excelentă de retrospectivă și, mai important, de a privi înainte, către ce rezervă pentru viitor cel mai important program internațional de EMBA din România.

„Am lansat acest program de EMBA împreună cu partenerii noștri corporativi OMV/Petrom și Erste Bank/BCR în cursul aderării la UE a țărilor din Europa de Est, cu scopul de a furniza talentelor locale educație executivă de înaltă calitate şi de a contribui, de asemenea, la promovarea responsabilității sociale și a durabilității”, își amintește Barbara Stöttinger, decanul WU Executive Academy.
Programul și-a stabilit rapid un renume pe piață, iar astăzi este considerat cel mai important program internațional de EMBA din România, cu râvnita triplă acreditare (AACSB, AMBA și EQUIS), deținută de mai puțin de 1% din toate școlile de afaceri din lume.
„Această aniversare este foarte specială pentru noi: am reușit să înființăm Executive MBA și în România, pe lângă Viena, și am făcut-o fără ajutorul partenerilor externi. Cererea este mai mare ca niciodată și, cu 33 de studenți, promoția din 2020 a fost cea mai mare din istoria programului, în ciuda pandemiei”, spune Stöttinger.
Perspective excelente de carieră atât în țară, cât și în străinătate
Din 2006, 371 de participanți au absolvit Executive MBA Bucharest. „România este pe un trend ascendent în ceea ce privește deschiderea către lume. Pentru mulți manageri tineri, un program de EMBA de înaltă calitate, cu orientare globală, dă startul unei cariere internationale”, spune Phillip Nell, directorul academic al programului.
Însă este nevoie de manageri cu înaltă calificare și la nivel regional: performanța economică a Europei de Est era în creștere și se apropia de media UE înainte de pandemie. În prezent, România ocupă locul 13 în rândul statelor membre ale UE în ceea ce privește producția economică.

Participanții la program provin nu numai din România, ci și din țări precum Moldova, Macedonia de Nord, Serbia și Ungaria. “Sunt fondatori de startup-uri, antreprenori care coordonează IMM-uri și personal executiv din filiale ale corporațiilor internaționale”, explică Nell. “Unii dintre absolvenții noștri şi-au lansat cariere internaționale de succes în Occident, iar în prezent ocupă funcții executive de vârf în țările cu cele mai mari salarii, precum Luxemburg și Elveția.”

Facultate internațională, cursuri de top, subiecte de actualitate
Studenții EMBA dobândesc cunoștințe de management aprofundate, bazate pe cele mai recente cercetări și pe expertiza profesorilor de renume internațional din Marea Britanie, UE și SUA.
“Ne menținem abordarea de formare a studenților într-un mod științific, bazat pe practică, dar încorporăm și noi domenii de interes, cum ar fi transformarea digitală”, spune Philipp Nell, directorul academic al programului din 2017. Pe lângă cunoștințele esențiale de afaceri (strategie, finanțe, contabilitate, marketing etc.), programa cuprinde cursuri de leadership: “Noul nostru Laborator executiv, care este flexibil din punct de vedere al conținutului, oferă participanților un spațiu pentru a-și exersa abilitățile individuale de conducere”, explică Nell.

Pandemia a determinat o concentrare mai puternică asupra avantajelor oferite de digitalizare: „Am început o serie de webinarii cu colaboratori internaționali din rețelele noastre de absolvenți, ca un bonus pentru studenții noștri și intenționăm să continuăm aceste sesiuni online și după pandemie”, spune Adriana Georgescu, Program Manager al WU EMBA Bucharest. În aceste prezentări de o oră, fondatorul unui startup cu sediul la New York sau un manager senior german, de exemplu, împărtășesc insighturile dobândite în urma diferitelor provocări de management.
Rampă de lansare pentru antreprenori
Pentru Cătălin Putineanu, profesionalizarea abilităților de management a fost cel mai mare beneficiu adus de program. După absolvirea sa în 2008, Catalin a fondat IB Cargo, un expeditor de mărfuri independent care în prezent are aproape 100 de angajați: „Programul de Executive MBA a fost o investiție în dezvoltarea mea personală, o experiență unică și un test al abilităților mele profesionale. A fost o combinație bine echilibrată între practică și teorie, solid bazată pe practicile de afaceri din regiune și, de asemenea, internaționale”, își amintește el.
Programul de EMBA l-a ajutat să se dezvolte ca manager: „Studiile de caz actualizate pe care le-am analizat în cadrul modulelor m-au ajutat să dobândesc noi abilități și perspective asupra lumii fiind, de asemenea, o oportunitate excelentă de networking. Educația de management general bine structurată pe care am obținut-o în cadrul programului mi-a oferit instrumente care mi-au permis să-mi folosesc experiența pentru a înființa și a dezvolta o întreprindere de succes.”

Profilul studenților de EMBA
Studenții WU EMBA Bucharest provin din medii foarte diverse, reflectând realitățile lumii de business. Majoritatea participanților din ultimii 15 ani au provenit în domeniile bancar/financiar/asigurări (24%), urmat de IT/telecomunicații (20%), retail (8%), industriile producătoare și sectorul energetic (6% fiecare). Participanții au o vârstă medie de 35 de ani și o experiență profesională de 13 ani, din care 7 ani petrecuți într-o funcție de conducere. Astfel, 18% lucrau în funcții de finanțe, 17% erau directori executivi, 16% angajați în marketing/vânzări, 8% în operațiuni, alți 8% în strategie/dezvoltare de afaceri și 6% lucrau în consultanță.
În ceea ce privește naționalitatea, 88% dintre participanți au venit din România, 3% din Bulgaria, 2% din Moldova, 1% din Austria și încă 1% din Germania.

Despre WU Executive Academy
WU Executive Academy este parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena (WU), cea mai mare universitate de business din Europa și a doua cea mai bună universitate din țările vorbitoare de limbă germană. WU se bucură de mai bine de 100 de ani de o reputație excepțională în calitate de furnizor de educație în domeniul managerial. Portofoliul educațional al WU Executive Academy include de la programe de MBA, EMBA, Professional MBA, Master of Laws, la certificări universitare, programe corporate, dar și diverse seminarii, fiind unul dintre principalii furnizori de educație executivă din Europa Centrală și de Est.

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

DECLARAȚIA PURTĂTORULUI DE CUVÂNT AL CONSILIULUI PENTRU SECURITATE NAȚIONALĂ EMILY HORNE

mie sept. 15 , 2021
DECLARAȚIA PURTĂTORULUI DE CUVÂNT AL CONSILIULUI PENTRU SECURITATE NAȚIONALĂ EMILY HORNE CU PRIVIRE LA CONVORBIREA TELEFONICĂ A CONSILIERULUI PENTRU SECURITATE NAȚIONALĂ JAKE SULLIVAN CU MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE AL ROMÂNIEI BOGDAN AURESCU Consilierul pentru Securitate Națională Jake Sullivan a discutat astăzi cu Ministrul Afacerilor Externe al României Bogdan Aurescu. Domnul Sullivan l-a […]
Sigla-Site-Ziarul-News-2021