Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

EximBank finanțează cu 20 mil. lei Pet Star Holding, lider în producția de ambalaje PET

EximBank finanțează cu 20 mil. lei Pet Star Holding, lider în producția de ambalaje PET

EximBank a structurat un pachet financiar care asigură necesarul de capital de lucru companiei Pet Star Holding din Ialomiţa, cel mai mare producător de preforme PET (eprubete din plastic din care apoi sunt formate flacoanele PET) din România și zona Balcanilor, ca volum de producție și varietate de formate. Societatea a beneficiat de un credit în valoare de 20 milioane de lei, acordat cu garanție de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari, care acoperă 90% din valoarea finanțării.
“Ne bucurăm că, prin facilitățile acordate, putem susține activitatea unuia dintre cei mai importați producători români, acordul semnat cu această companie din elita business-ului fiind o reconfirmare a disponibilității și capacității noastre de a propune soluții financiare smart pentru toți antreprenorii. Capitalul românesc are forţa de a crea companii puternice în regiune, iar EximBank le poate susține continuând să-și onoreze angajamentul de a furniza pachete de finanțare care să asigure mediului de afaceri resursele pentru activitatea curentă sau pentru dezvoltare, adaptate la realitățile economice”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.
Perioada incertă generată de pandemia de coronavirus a avut efecte asupra activității Pet Star Holding, din cauza carantinării granițelor anumitor țări și prin îngreunarea transporturilor internaționale. Acestea au provocat întârzieri în aprovizionarea cu materii prime. Pentru a preîntâmpina întreruperea fluxului uzual de producție al companiei, Pet Star a implementat rapid un plan anti-criză, reușind astfel să-și consolideze poziția competitivă pe piață.
„Cred că pentru mulți dintre noi această perioadă nu a fost deloc simplă. Deși contextul pandemic ne-a forțat să trecem printr-o perioadă dificilă, situația în sine ne-a determinat să căutăm în mod constant soluții într-un mediu extrem de impredictibil. Ne bucură faptul că strategia noastră de criză s-a dovedit a fi una eficientă și, chiar dacă provocările vor continua să apară, cu siguranță, suntem mai bine pregătiți să identificăm soluțiile eficiente pentru business-ul nostru. Având și acest parteneriat cu EximBank, care ne facilitează finanțarea activității curente, putem să ne concentrăm atenția pe derularea investițiilor pentru extinderea liniilor de producție, prin integrarea pe verticală a business-ului cu includerea rPET-ului fabricat în cadrul Pet Star Recycling, cea mai tânără companie din grupul Pet Star. Toate acestea vor favoriza consolidarea poziției noastre pe piața pe care activăm, creându-ne totodată un avantaj competitiv în fața unor eventuale noi provocări”, a declarat Mirela Drăgoi, preşedintele executiv al Pet Star.

Despre Pet Star
Pet Star Holding și-a început activitatea în anul 2000, a evoluat de la an la an, ajungând lider de piață în producția de preforme PET la 9 ani de la înființare. Compania a inaugurat în 2016 o fabrică la Slobozia, județul Ialomița, în urma unei investiții de 9 mil. euro. În prezent produce peste 300 de tipuri de preforme PET, în peste 60 de gramaje diferite care acoperă cererea venită din partea unor industrii precum băuturi carbogazoase, bere, ulei comestibil, apă minerală, lactate și altele. Portofoliul de clienți ai companiei include producători precum Quadrant Amroq Beverages (Pepsi, Mirinda, Prigat, Lipton), Heineken (Ciuc, Bucegi), Gosser Sofiproteol (Bunica), Bunge (Floriol) sau, pentru ape minerale – Bucovina, Perla Covasnei, Carpatina, Perla Harghitei, Izvorul Muntelui, Tușnad etc. Cea mai mare parte a producției este destinată pieței interne, însă Pet Star exportă circa 10% din producție în țări precum Bulgaria, Ungaria, Macedonia, Moldova sau Turcia. Grupul Pet Star a început recent reciclarea PET-urilor post consum în cadrul fabricii Pet Star Recycling. Materia reciclată va fi utilizată în cadrul producției Pet Star Holding, dând astfel viață unor noi recipiente PET. Pentru mai multe detalii privind producerea flacoanelor PET: www.petstar.ro, iar pentru reciclarea flacoanelor post consum: www.petstar-recycling.ro. Persoană de contact: Maria Fășie, Marketing & Communication Manager Pet Star, maria.fasie@petstar.ro, 0748 177 220.

Despre EximBank
EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate în condiții avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează pieţei interne. Companiile au la dispoziție și un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, ce întregesc oferta de finanțare și garantare. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, susțin dezvoltarea durabilă a economiei. Pentru detalii: www.eximbank.ro

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare