Raiffeisen Bank își consolidează rolul de facilitator către o economie verde

Raiffeisen Bank își consolidează rolul de facilitator către o economie verde

Raiffeisen Bank România publică al 13-lea Raport de Sustenabilitate, Raport-de-sustenabilitate-2021-Raiffeisen-Bank.pdf, în care prezintă informații despre performanța non-financiară a companiei și despre impactul economic, social și de mediu în anul 2021. Raiffeisen Bank își consolidează rolul de facilitator în tranziția către o economie verde și o comunitate sustenabilă, prin integrarea principiilor sustenabilității în întreaga activitate a băncii.

În ianuarie 2021, Raiffeisen Bank International a devenit semnatar al Principiilor ONU pentru Banking Responsabil, un cadru unic pentru o industrie bancară sustenabilă. Raiffeisen Bank România și-a reafirmat în 2021 angajamentul pentru banking responsabil și de impact pentru mai mult de 2.2 milioane de clienți persoane fizice, aproape 100.000 de clienți IMM și peste 6000 de clienți companii, îmbunătățind constant oferta de produse și servicii în direcția unei bănci digitale cu componentă umană.


”În activitatea noastră de zi cu zi pornim în minte cu gândul că vrem să oferim „Banking așa cum trebuie”, un angajament care presupune gândire pe termen lung și un bun echilibru între activitatea economică profitabilă și grija față de mediu și față de comunitățile din care facem parte. Așa că ne-am asumat rolul de facilitator în tranziția către o economie verde și o comunitate sustenabilă: ne-am orientat spre finanțarea companiilor și proiectelor sustenabile și spre susținerea proiectelor comunitare, în special cele dedicate zonei de educație financiară și antreprenorială. De asemenea, am îmbunătățit procesele interne pentru a reduce impactul asupra mediului și am creat noi oportunități pentru dezvoltarea unui mediu de lucru divers și incluziv pentru colegii noștri.”, a declarat Corina Vasile, Director de Comunicare și Sustenabilitate Raiffeisen Bank România.

Sustenabilitatea și digitalizarea sunt puncte esențiale pentru Raiffeisen Bank în următorii ani, pentru atingerea unor obiective setate pe dimensiunile ESG atât la nivel de grup, cât și în context internațional.


Obiectivul Uniunii Europene de a atinge neutralitatea din punct de vedere climatic până în anul 2050 accentuează nevoia de investiții masive și mobilizare de capital către sectoarele care pot asigura o tranziție rapidă și eficientă către un model economic sustenabil. Raiffeisen Bank a înțeles această nevoie, așa că o parte dintre eforturile de sustenabilitate ale băncii s-au concentrat pe acordarea de creditări sustenabile și pe programe dedicate clienților pe diverse teme legate de integrarea principiilor ESG în activitatea lor. Astfel, 14% din portofoliul de credite pentru companii medii și mari reprezintă finanțări pentru proiecte sustenabile, iar 40% dintre creditele ipotecare acordate au fost pentru imobile eficiente energetic. Mai mult, Raiffeisen Bank a fost prima bancă din România care a emis obligațiuni verzi, iar fondurile au fost utilizate pentru clădiri verzi, transport ecologic, agricultură sustenabilă.


Eforturile de digitalizare s-au concentrat pe eficientizarea proceselor și pe facilitarea accesului clienților la produsele și serviciile financiare. În 2021, Smart Mobile, aplicația de banking pentru persoane fizice, a depășit 1.000.000 de utilizatori, cu 42% mai mult față de sfârșitul anului 2020. Mai mult, aplicația oferă posibilitatea de a deveni client al băncii pe un flux 100% digital. Raiffeisen Bank a fost prima bancă din România care, în iulie 2021, a digitalizat în totalitate relația cu Casa Națională de Pensii. Ordinele de plată (OP) pentru clienții persoane juridice au început să fie transmise exclusiv în format digital, la fel ca și oferta de economisire. Pentru clienții premium ai Raiffeisen Bank a fost lansat RaiConnect, un nou model bancar cu fluxuri digitale E2E, dar și opțiunea de a avea acces la distanță la un bancher personal.

Principalele rezultate înregistrate de Raiffeisen Bank în 2021

Angajamentul pentru susținerea antreprenoriatului românesc

47 de afaceri finanțate cu 1,9 milioane de euro prin Factory by Raiffeisen Bank
37 de tineri fermieri susținuti prin programul Masterclass of Business Agriculture
27 de cursanți în cadrul GreenFields, programul dedicat fermierilor pentru a face tranziția la o agricultură durabilă

Angajamentul Raiffeisen Bank pentru echipă:

75% dintre angajaţi consideră că banca demonstrează grijă şi preocupare pentru echipă 
52,24% dintre pozițiile de management sunt ocupate de femei
47h – media orelor de formare profesională pentru fiecare angajat
293 de participanţi la cursul de Sustenabilitate lansat pentru toți angajații

Angajamentul Raiffeisen Bank pentru comunitate:

1.85 milioane de euro investiți în proiecte comunitare
99 parteneri comunitari
191.000 beneficiari ai proiectelor comunitare
572 angajați au voluntariat 890 de ore
30% din bugetul de investiții comunitare a mers către programe de educație
78% dintre cheltuielile cu furnizorii au fost direcționate către cei 91,68% furnizori locali

Angajamentul Raiffeisen Bank pentru protecția mediului înconjurător:

208 laptopuri şi 17.621 kg de mobilier au fost donate sau refolosite ca măsură de circularitate
37% din consumul de energie electrică a provenit din surse regenerabile
5.184 de nuci plantați la Copșa Mică, în județul Sibiu
1.985 tone CO2 economisite anual prin portofoliul de credite verzi alocate Obligațiunilor Verzi
17.248 kg de deșeuri periculoase (corpuri de iluminat, baterii, DEE-uri) și 44.308 kg de deșeuri nepericuloase reciclate
Sistem de colectare selectivă a deșeurilor implementat în sediile administrative

Mai multe informatii gasiti pe: Raport-de-sustenabilitate-2021-Raiffeisen-Bank.pdf;

Despre Raiffeisen Bank România

Raiffeisen Bank continua sa fie unul dintre liderii pietei cardurilor din Romania, cu peste 2,5 milioane de carduri de debit si de credit active, numarul tranzactiilor e-commerce efectuate de persoane fizice prin intermediul acestora a crescut cu 34% in T1 2022, fata de T1 2021.
Raiffeisen Bank are peste 2,3 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are peste 4.600 de angajati, 300 de agentii in toata tara, 1.150 de ATM-uri din care 455 de masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de peste 25.800 de POS-uri.
Pentru informatii suplimentare: comunicare.externa@raiffeisen.ro;

Nota:

Raiffeisen Bank este unul dintre pionierii pieţei locale în practica raportării non-financiare, lansând primul raport în anul 2009, înainte ca raportarea non-financiară să devină o obligație legală, și continuând apoi procesul de raportare cu o frecvenţă anuală. Raportul de sustenabilitate pentru anul 2021 este în concordanță cu standarde voluntare internaționale de raportare: metodologia London Benchmarking Group (LBG), care detaliază investitiile băncii în comunitate si impactul Băncii in societate, precum si metodologia Global Reporting Initiative (GRI), cel mai utilizat standard la nivel internațional pentru raportarea de sustenabilitate, care oferă informatii detaliate despre activitatea operatională a băncii. Raportul respectă prevederile legislative naționale: Ordinul Băncii Naționale a României nr. 7/2016 și Ordinul Ministerului Finanțelor Publice 3.456/2018.
Raiffeisen Bank este unul dintre pionierii pieţei locale în auditarea raportării non-financiare. Pentru al doilea an la rând, Raiffeisen Bank a solicitat o validarea externă a rezultatelor comunicate și a trecut 25 dintre indicatorii prezentati printr-un proces de audit conform standardului ISAE 3000 (International Standard of Assurance Engagements), pentru a putea fi cât mai pregătită să răspundă unor astfel de cerințe legale, așteptate să apară în următorii ani.

Ziarul News - cotidian national

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

MAE anunță desfășurarea unei noi reuniuni în cadrul programului ,,Dialog cu diaspora pe teme consulare - 2022”

Dum mai 8 , 2022
MAE anunță desfășurarea unei noi reuniuni în cadrul programului ,,Dialog cu diaspora pe teme consulare – 2022” Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță desfășurarea unei noi reuniuni din cadrul programului ,,Dialog cu diaspora pe teme consulare – 2022”, cu reprezentanții comunității românești și ai mediului asociativ românesc din Franța. Astfel, la […]
Sigla-Site-Ziarul-News-2021