ACTIVITĂŢI DE PREVENIRE ANTIDROG ŞI ASISTENŢĂ ACORDATĂ PERSOANELOR CONSUMATOARE DE DROGURI, LA NIVEL NAŢIONAL

ACTIVITĂŢI DE PREVENIRE ANTIDROG ŞI ASISTENŢĂ ACORDATĂ PERSOANELOR CONSUMATOARE DE DROGURI, LA NIVEL NAŢIONAL

În perioada 20 – 26 iunie a.c., specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog, cu sprijinul voluntarilor, au desfășurat, la nivel naţional, activități de informare şi conștientizare cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri și de promovare a modalităţilor de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos.
Evenimentele s-au constituit într-un demers concret de marcare, la nivel național, a Zilei Internaționale împotriva Abuzului și Traficului de Droguri, care a fost celebrată la data de 26 iunie 2022.
Astfel, săptămâna trecută, 79 de specialişti ai Agenţiei au fost mobilizaţi pentru a forma echipe multidisciplinare, alcătuite din specialişti în prevenire, medici, asistenţi sociali şi psihologi, şi au desfășurat, împreună cu voluntarii antidrog, la nivel naţional, 209 activități preventive în comunitate, de informare şi conștientizare despre pericolele consumului de droguri, de care au beneficiat 26.235 de persoane.
Specialiştii Agenției Naţionale Antidrog au fost prezenţi şi au transmis informaţii, mesaje şi recomandări preventive în zonele recreaționale aglomerate, în stațiunile de pe litoral şi de la munte, la cele mai importante evenimente, concerte, festivaluri – Nostalgia 2022 din Bucureşti, DubCamp România 2022 din judeţul Timiş, MoonFest 2022 din judeţul Mureş, diMANSIONS Fun Garden din judeţul Braşov, Festivalul Internaţional de Teatru 2022 din Sibiu etc., străzi deschise, zilele orașelor (Zilele Sucevei), întruniri tematice, târguri, zone de promenadă aglomerate din fiecare municipiu, dar şi la evenimente sportive sau în alte zone de agrement din întreaga ţară.
În cadrul acestor evenimente, au fost realizate demonstraţii privind efectele diferitelor substanţe psihoactive, prin folosirea ochelarilor speciali care distorsionează realitatea, demonstraţii cu instrumentele utilizate de specialişti pentru testarea, în interes terapeutic, a prezenţei metaboliţilor de alcool şi droguri în fluide biologice sau consilieri ale conducătorilor auto, pentru descurajarea consumului de droguri la volan.
De asemenea, au fost derulate 58 de activităţi de prevenire a consumului de droguri în şcoală şi în mediul universitar, la care au participat 2.059 de elevi şi studenţi, dar şi 171 cadre didactice, fiind programate alte 6 activităţi de prevenire în familie, de care au beneficiat 140 de copii şi părinţi.
Totodată, în intervalul 20 – 26 iunie a.c., au fost organizate 213 sesiuni de formare şi informare în domeniul drogurilor, la care au luat parte 230 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi 334 de reprezentanţi ai altor instituţii, care au fost instruiţi în domeniul prevenirii consumului de droguri.
În ceea ce priveşte asistenţa acordată persoanelor consumatoare de droguri, au fost realizate de specialiştii Agenției Naţionale Antidrog: 154 informări, 54 de evaluări medicale, 60 de evaluări psihologice, 59 de evaluări sociale, 146 consultaţii medicale, 96 şedinţe de consiliere psihologică, 11 şedinţe de consiliere psihologică de grup, 60 şedinţe de consiliere socială individuală, 13 şedinţe de consiliere socială de grup şi 161 şedinţe de management de grup.

Ziarul News - cotidian national

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Firma de consultanță şi management hotelier The Makers, deținută, printre alţii, de Dragoș Anastasiu și Dragoș Petrescu, a preluat managementul Hotelului Orizont din Predeal

mar iun. 28 , 2022
Firma de consultanță şi management hotelier The Makers, deținută, printre alţii, de Dragoș Anastasiu și Dragoș Petrescu, a preluat managementul Hotelului Orizont din Predeal Hotelul Orizont din Predeal, unul dintre cele mai cunoscute nume din stațiunile de pe Valea Prahovei, va fi administrat de firma de consultanță în management hotelier […]