Ambasada României în Italia și Liga Studenților Români din Străinătate – LSRS Italia, în colaborare cu Institutul Limbii Române și Accademia di Romania organizează un proiect care se adresează studenților români din Italia

Ambasada României în Italia și Liga Studenților Români din Străinătate – LSRS Italia, în colaborare cu Institutul Limbii Române și Accademia di Romania, organizează în perioada 1 iulie – 1 august 2022, Școala de Vară de Limba Română, proiect care se adresează studenților români din Italia.

Inițiativa are loc ca urmare a reuniunii organizate de Ambasada României în cursul lunii mai 2022 cu studenții români din Italia, în care a fost exprimat interesul comunității de tineri români formați sau născuți în Italia de a-și îmbunătăți cunoștințele de limba română și se adresează în special celor care nu au posibilitatea de a urma un curs tradițional. Totodată, urmărește să reunească tineri care împărtășesc experiența de migrație în Italia, în special pe cei care au învățat limba română în primii ani de viață și de școală în România sau pe cei născuți în Italia care au învățat limba română în familie.

Cursul este gratuit și va fi susținut de profesori titulari ai catedrelor de limba română din universitățile din Italia. Cursul abordează regulile structurii gramaticale generale, exprimare scrisă și orală, oferind totodată ocazia de a exersa tehnici de folosire a limbajului formal, util într-un mediu profesional, dar și de a analiza asemănările dintre limbile română și italiană, prin împărtășirea și corectarea greșelilor tipice în limba română făcute de vorbitorii de italiană.

Întâlnirile vor avea loc online cu o frecvență de două ori pe săptămână și se vor ține în zilele de luni, în intervalul orar 17.00-18.30, și vineri, în intervalul orar 9.00-10.30.

Pentru cei interesați să se înscrie la curs, vă rugăm să confirmați participarea la adresa de e-mail daniela.calugarul@it.lsrs.ro până la 30 iunie 2022, inclusiv.

Ziarul News - cotidian national

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

ANAF: LICITATII

joi iun. 30 , 2022
Nr. înreg. A_VIS 3571 /29.06.2022 Agenția Națională de Administrare Fiscală prin Direcţia operativă de valorificare bunuri confiscate – Serviciul teritorial de valorificare bunuri nr.1, Compartimentul regional de valorificare bunuri confiscate în materie penală Iaşi, în temeiul art.9 alin.(1) din Ordonanţa Guvernului nr.14/2007 pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a […]