Agentia de publicitate MANPRES salută decizia Parlamentului European de a include energia nucleară și gazele naturale în taxonomia financiară sustenabilă a Uniunii Europene

Agentia de publicitate MANPRES salută decizia Parlamentului European de a include energia nucleară și gazele naturale în taxonomia financiară sustenabilă a Uniunii Europene

  Europa are nevoie de o strategie realistă pentru următorii ani, prin care să își sporească capacitatea de a produce energie electrică cu emisii scăzute de carbon și să își atingă țintele propuse de reducere a emisiilor de CO2.  În acest  sens, demersul miniștrilor din România, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Finlanda, Franța, Ungaria, Lituania, Slovacia și Slovenia, alături de  sindicatele  reprezentând interesele lucrătorilor din domeniul energiei s-a dovedit de succes și a contribuit la  includerea energiei nucleare în taxonomia UE.

Decarbonarea este unul dintre obiectivele de neutralitate climatică UE până în 2050, dar atingerea acestui obiectiv prin sprijinirea investițiilor ”verzi” necesită o abordare pragmatică și realistă  care să nu pună în pericol siguranța în alimentare cu energie electrică.

În contextul geo-politic actual și în perspectiva  dublării necesarului de energie electrică în următorii 30 de ani, se impun măsuri urgente și stabile. Energia nucleară asigură o producție de energie electrică în bandă și cu emisii scăzute de carbon, fiind esențială în mixul energetic și funcționarea unui sistem electroenergetic. De asemenea, gazele naturale constituie un vector de tranziție către o energie curată și către dezvoltarea de tehnologii mature și sigure care să substituie sau să completeze utilizarea gazelor naturale ca resursă energetică.

Actul complementar delegat aprobat de Parlamentul European, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2023, prioritizează investițiile în energii regenerabile și eficiență energetică având în vedere urgența de a reduce dependența de combustibilii fosili din Rusia și de diversificare a surselor de aprovizionare.

Uniunea Europeană are, deci, mai puțin de 30 de ani pentru a decarbona economiile statelor membre într-o manieră sustenabilă, iar decizia luată recent subliniază angajamentul de a atinge acest obiectiv. România s-a angajat deja în acest demers iar companiile membre HENRO sunt angrenate în acest proces de implementare a unui nou model de piață, pentru a reduce dependența energetică și de a contribui la recunoașterea României ca hub regional și european de securitate energetică.

 

 

Ziarul News - cotidian national

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

ANAF: LICITATII

vin iul. 8 , 2022
Nr. AVCR 2772/07.07.2022 Agenția Națională de Administrare Fiscală prin Direcţia operativă de valorificare bunuri confiscate – Serviciul teritorial de valorificare bunuri nr. 4, organizează, în temeiul art.9 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr.14/2007 pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului […]