
Rețeta săptămânii recomandată de doamna Nisrin Stoica, fondator Horeca Culinary School și elaborată de Chef Ștefan Borleanu este un preparat rapid și gustos cu timp rapid de preparare :
NOODLES CU PUI ȘI LEGUME
Ingredientele necesare pentru două porții de noodles:
150g piept/ pulpă dezosată de pui
100g noodles
20g ghimbir proaspăt
2 morcovi
1/2 ardei
1/3 dovlecel zucchini
1/4 praz
2 fire ceapă verde tăiate în diagonală
40ml sos de soia
5ml ulei de susan
5ml sos sriracha
condiment 5 spices
susan alb
sare
piper
Mod de preparare:
Începem prin a tăia puiul fâșii.
Continuăm să tăiem toate legumele julienne (fideluță).
Punem o oală cu apă pe foc cu puțină sare.
Când apa atinge punctul de fierbere adăugăm noodles-ul pentru 5 minute.
Între timp încingem tigaia cu puțin ulei.
Adăugăm puiul, îl condimentăm și îl gătim pentru 3-4 minute.
Următorul pas este să adăugăm legumele peste pui, gătim totul la foc mare pentru încă 2-3 minute.
Adăugăm uleiul de susan și sosul de soia iar în final punem în tigaie noodles-ul fiert și scurs bine de apă și amestecăm totul.
La final, adăugăm ceapă verde și semințele de susan prăjite.
Sper să încercați cât mai mulți acesta rețetă, vă urez poftă bună!
Chef Ștefan Borleanu
Dacă și tu ai o pasiune pentru bucătărie sau cofetărie, te așteptăm alături de noi!
Poți participa la cursuri de formare profesională sau la ateliere de gătit sau de preparare prăjituri și torturi !
Pentru mai multe detalii ne poți contacta la 0730882288 sau ne poți vizita la sediul nostru din strada Latină nr. 6, București.
Articol realizat de Carmen Burtea pentru Ziarul News-cotidian national.