„SAFE SPACE”, PROIECT ADRESAT ADOLESCENŢILOR ŞI FAMILIILOR ACESTORA, DISPONIBIL ŞI PRIN LINIA TELEFONUL COPILULUI

Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu Asociaţia Telefonul Copilului, a iniţiat proiectul național de prevenire indicată „SAFE SPACE”, care se adresează adolescenților care consumă droguri sau care prezintă risc ridicat de consum.

„SAFE SPACE” este un proiect gratuit şi confidenţial de consiliere a adolescenţilor şi familiilor acestora, care se desfăşoară la nivelul celor 47 de Centre de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog disponibile în întreaga ţară.
În cadrul acestui proiect, specialiştii Agenţiei realizează o serie de activităţi, precum:
• informarea şi prevenirea consumului de droguri;
• consilierea psihologică și/sau socială, în scopul renunțării la consumul de droguri și al atingerii unui echilibru în planul sănătății fizice și psihice;
• dobândirea abilităților de gestionare a situațiilor dificile, prevenirea recăderilor și reinserția socială;
• informarea asupra riscurilor, a efectelor substanțelor, a legislației și oferirea de alternative în scopul evitării sau amânării consumului;
• consilierea familiei pentru îmbunătățirea climatului, a comunicării și a relațiilor între părinți și copii;
• grupuri de sprijin pentru părinții care au copii consumatori de droguri și au nevoie să vorbească despre problemelor lor, împreună cu alți părinți care se află în această situație.
Prin apelarea numărului de telefon 0752.79.16.47 şi a liniei Telefonul Copilului – 116111 –, minorii care au întrebări legate de consumul de substanțe psihotrope sau au nevoie de sprijin de specialitate vor găsi o soluţie la problemele cu care se confruntă.
De asemenea, persoanele interesate pot accesa website-ului www.ana.gov.ro, secţiunea Reţeaua naţională, unde pot identifica cel mai apropiat centru de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog sau pot intra pe platforma www.116111.ro, unde pot discuta despre consumul de droguri cu profesioniști cu experiență.
„SAFE SPACE” este zona de siguranță și confort în care adolescenţii şi părinţii pot beneficia de servicii adaptate nevoilor lor.

Ziarul News - cotidian national

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

România câștigă credibilitate și recunoaștere în lupta împotriva traficului de persoane

joi iul. 21 , 2022
Departamentul de Stat al SUA a ridicat ratingul de țară al României în domeniul combaterii traficului de persoane la nivelul 2, în cadrul Raportului anual publicat la data de 19 iulie 2022. În urma unui proces de coordonare, planificare și implementare complex și susținut de la nivelul Guvernului în ultimii […]
Sigla-Site-Ziarul-News-2021