Universitatea Ovidius din Constanța a organizat o nouă întâlnire în cadrul proiectului european „Violența simbolică în termeni de gen”

Universitatea Ovidius din Constanța a organizat o nouă întâlnire în cadrul proiectului european „Violența simbolică în termeni de gen”

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat sâmbătă, 30 iulie 2022, cea de-a treia întâlnire transnațională din cadrul proiectului Symbolic Violence in Terms of Gender, cod 2020-3-TR01-KA205-096725, finanțat prin Programul european Erasmus Plus, informează conf. univ. dr. Denis Ibadula, managerul proiectului din partea UOC.
Potrivit sursei citate, manifestarea a fost găzduită de Facultatea de Matematică și Informatică, iar la eveniment au participat reprezentanți ai tuturor partenerilor implicați în consorțiul proiectului.
„În cadrul întâlnirii am analizat un ghid de bune practici, având ca temă prevenția violenței simbolice, realizat de experții noștri. Varianta finală a materialului va conține, printre altele, atât o interpretare a datelor colectate în urma unor cercetări de marketing, efectuate în fiecare țară din cadrul proiectului, cât și o serie de politici guvernamentale privind violența simbolică, aspecte ce au fost dezbătute în cadrul evenimentelor noastre de învățare, predare și formare (Learning, Teaching, Training – LTT), desfășurate în Turcia și Portugalia, în ultimii doi ani. Totodată, alături de ceilalți participanți, am analizat o serie de materiale video montate de echipele fiecărei organizații partenere, având ca temă combaterea violenței simbolice în termeni de gen. Materialele vor fi publicate pe site-ul proiectului, https://symbolicviolence.com/, și vor fi disponibile atât în limba engleză, cât și în limba natală a țărilor în care au fost realizate”, a precizat conf. univ. dr. Denis Ibadula.
Întâlnirea s-a încheiat cu un program cultural, organizat de UOC, în parteneriat cu Muzeul de Artă din Constanța, coordonat de dr. Ionela-Alina Lascu.
Proiectul Symbolic Violence in Terms of Gender, cod 2020-3-TR01-KA205-096725, cu o valoare totală de 103.120 de Euro, finanțat din fondurile Programului Erasmus Plus, este implementat în perioada 1 februarie 2021 – 31 ianuarie 2023, în cadrul unui consorțiu format din șase instituții, al cărui lider este Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mezunları Birliği Vakfı – MEBIVA (Turcia). Celelalte organizații partenere sunt: Universitatea Ovidius din Constanța (România), Embaixada da Juventude (Portugalia), Psychology Society (Turcia), Sogutonu Zeka Ve Sosyal Gelisim Derbegi (Turcia) și Fark Grup Eğitim Danışmanlık Turizm Araştırma Organizasyon ve Yayıncılık Ticaret Limited Şirketi (Turcia).
Obiectivul proiectului îl reprezintă sensibilizarea tinerilor asupra egalității de gen, prin expunerea responsabilităților și oportunităților pe care le au cele două categorii, familiarizând, în acest sens, cetățenii țărilor participante cu drepturile omului.

Ziarul News - cotidian national

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Zentiva și Salvamont România semnalizează 60 de vârfuri montane pentru a facilita cunoașterea și protecția mediului

lun aug. 1 , 2022
Zentiva și Salvamont România semnalizează 60 de vârfuri montane pentru a facilita cunoașterea și protecția mediului Grupul Zentiva, cel mai mare producător de medicamente generice din România și a treia cea mai mare companie farmaceutică pe plan local în valoare*, colaborează cu Salvamont România într-un proiect de semnalizare a vârfurilor […]