LSRS Italia „Încheierea proiectului Școlii de vară de limbă română”

În data de 1 August 2022 s-a închis prima ediție a Școlii de vară de limba română organizată de LSRS Italia și Ambasada României în Republica Italiană, în colaborare cu Accademia di Romania din Roma și Institutul Limbii Române.

Cursul s-a desfășurat de-a lungul lunii iulie și a avut ca și participanți studenți români născuți sau crescuți în peninsulă. Elementul care a unit acest grup de tineri a fost dorința de a învăța mai multe despre limba natală, pentru a fi mai siguri și pentru a abandona sentimentul de rușine și de nesiguranță când este vorba despre limba română.

Sesiunile au avut ca și scop acela de a analiza regulile gramaticale a limbii române, dar mai ales diferitele colocații lingvistice și expresii tipice folosite de cunoscătorii de limba italiană.

Lecția cea mai importantă pe care am învățat-o de-a lungul școlii de vară este că greșelile și confuzia cuvintelor sunt consecințe naturale a situației de vorbitori de două limbi. Acest lucru a însemnat pentru noi o mai mare conștientizare, dar și o mai mare încredere în noi înșine și în capacitatea noastră de a ne îmbunătăți.

Acest proiect a demonstrat cât de importantă este colaborarea dintre tineri și Instituții în realizarea unor noi trasee comunitare, în care se dă și se primește într-o perspectivă de reciprocitate și cooperare. Suntem recunoscători pentru oportunitatea pe care am avut-o de a realiza acest proiect, care ne-a permis să creăm un spațiu de învățare sigur pentru tinerii din comunitatea românească din Italia. Ne-a reunit de la sud la nordul Italiei, de la est la vest, cu participanți chiar și din România, într-un mediu de deschidere și prietenie.

Pe 31 august, vom sărbători finalul acestui proiect la Ambasada României la Roma, unde doamna Ambasador Gabriela Dancău va înmâna diplomele participanților la Școala de vară. Invităm comunitatea studențească să ni se alăture la această întâlnire, care are ca scop și celebrarea Zilei Limbii Române, o sărbătoare importantă care ne reamintește să ne cinstim originile și istoria limbii noastre.

Mulțumim tuturor studenților participanți, pentru că fără studenți nu ar fi existat școala. De asemenea, mulțumim doamnelor profesoare de limba română care au dedicat voluntar timpul dumnealor acestei inițiative. Nu în ultimul rând, mulțumim instituțiilor pentru sprijinul constant acordat nu numai acestui proiect, dar și tuturor inițiativelor dedicate comunității române din Italia.

Ziarul News - cotidian national

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

Țapul gigantic Kozel își face apariția la festivalul UNTOLD

vin aug. 5 , 2022
Brandul de bere Kozel este sponsor oficial al unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume Construcția gigantică sub formă de țap, care a acaparat Bucureștiul în urmă cu trei luni de zile, se mută în perioada 4-7 august, la Cluj, în cadrul festivalului UNTOLD. Construcția de 15 […]