Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Lecție de supraviețuire și cursuri de prim ajutor

Lecție de supraviețuire și cursuri de prim ajutor

În cadrul săptămânii Altfel, SALVAMONT VATRA DORNEI împreună cu Voluntarii VDT au poposit dis de dimineață la Școala Gimnazială din Găinești județul Suceava.
Echipa de salvatori îi va pregăti pe copii timp de două zile, oferind cursuri valoroase de prim ajutor dar și lecții de supraviețuire pentru situații extreme în care s-ar putea afla cineva care merge pe munte fără echipament adecvat și care nu respectă regulile de bază.

Cristian Huțan, SALVAMONT VATRA DORNEI: Cu o parte a elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială Găinești, ne-am cunoscut în cadrul Proiectului “O zi în Bucovina”, inițiat de Asociația Maria Holtzhauser. Încă de atunci am acceptat cu bucuria invitația de a participa cu câteva acțiuni specifice acordării de prim-ajutor, în cadrul săptămânii “Școala Altfel”. Alături ne sunt și câțiva voluntari de la VDT Vatra Dornei care promovează comportamentul responsabil în natură, dar și alte activități de tip TEAM BUILDING.

Oana Șorodoc, directorul școlii: Ne onorează această vizită pentru că ne doream de mult timp o astfel de întâlnire.
Principalul obiectiv al acestor acțiuni este promovarea unui comportament responsabil al elevilor, în cazuri de urgență, realizabil prin identificarea, evidențierea și aplicarea tehnicilor de prim-ajutor, prin dezvoltarea cooperării și-a colaborării.
Copiii sunt foarte încântați de modul în care a fost conceput și se desfășoară acest proiect, așteptând cu nerăbdare și ziua de mâine unde vor participa la activități surpriză, de tip outdoor.

Vasile Vlăduț Gherman, primarul comunei Slatina, județul Suceava- Consider extrem de benefică această acțiune. Țin să Multumesc domnului Cristian Huțan și echipelor de la Salvamont Vatra Dornei și VDT Vatra Dornei pentru că s-au alăturat acestui proiect in care ne dorim, așa cum este firesc, responsabilizarea copiilor și pregătirea acestora pentru simț civic și implicare socială.

Asociația Maria Holtzhauser este extrem de mândră că face parte din astfel de proiecte.

Astfel de cursuri de prim ajutor ar trebui implementate în toate școlile din țară.
Sunt extrem de valoroase și mai mult decât atât, pot salva vieți.

 

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare

Sigla-Site-Ziarul-News-2021
PUBLICITATE
Ziarul News - cotidian national

ANAF: LICITATII

Agenția Națională de Administrare Fiscală prin Direcţia operativă de valorificare bunuri confiscate – Serviciul teritorial de valorificare bunuri nr. 6, în conformitate cu prevederile Ordonanței

Citeste mai mult »