Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

CONSILIUL CONCURENȚEI DIN ROMÂNIA A SEMNAT MEMORANDUMUL PENTRU ACORDAREA DE ASISTENȚĂ REPUBLICII MOLDOVA ȘI UCRAINEI

Sigla-Site-Ziarul-News-2021

CONSILIUL CONCURENȚEI DIN ROMÂNIA A SEMNAT MEMORANDUMUL PENTRU ACORDAREA DE ASISTENȚĂ
REPUBLICII MOLDOVA ȘI UCRAINEI

Consiliul Concurenței din România a semnat, alături de autorități din mai multe state ale Uniunii Europene, memorandumul de cooperare regională în domeniul concurenței, care stabilește acordarea de asistență tehnică instituțiilor din Republica Moldova și Ucraina.

O delegație a Consiliului Concurenței, condusă de Bogdan Chirițoiu, președintele instituției participă, în perioada 18-19 aprilie la Varșovia, la ceremonia de semnare a memorandumului, alături de autorități din Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Lituania, Letonia, Estonia, Moldova și Ucraina.

Astfel, instituțiile semnatare vor acorda asistență tehnică agențiilor similare din Republica Moldova și Ucraina, în contextul parcursului european al celor două țări și vor asigura schimbul de experiență la nivel regional.

Autoritatea de concurență din România colaborează de peste 10 ani cu instituțiile din Republica Moldova și Ucraina, implementând două proiecte de Twinning în domeniul concurenței și ajutorului de stat și participând cu echipe de experți în mai multe proiecte de asistență tehnică cu ocazia acțiunilor bilaterale. Suntem, astfel, una dintre cele mai calificate autorități pentru a sprijini agențiile din Republica Moldova și Ucraina să reformeze politicile de concurență în perioada de pre-aderare la blocul comunitar, având în vedere experiența acumulată„, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

În cadrul acestui eveniment de la Varșovia se discută și se stabilesc acțiunile din planul de colaborare pentru 2023, organizate sub președinția Autorității Naționale de Concurență din Polonia.

Consiliul Concurenţei din România va deține, în anul 2024, președinția acestei inițiative regionale, ocazie cu care va organiza o serie de evenimente pe teme privind politica de concurență și de aplicare a legislației specifice care urmează să fie prioritare în cursul anului următor.

 

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare