Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Traian Halalai: suntem onorați să participăm la proiectul mini-reactoarelor de la Doicești alături de ceilalți parteneri financiari internaționali

Traian Halalai: suntem onorați să participăm la proiectul mini-reactoarelor de la Doicești alături de ceilalți parteneri financiari internaționali

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a anunțat, la reuniunea G7 de la Hiroshima, pașii concreți făcuți pentru implementarea Parteneriatului pentru infrastructură și investiții globale menționând parteneriatul public-privat pentru proiectul mini-reactoarelor nucleare (SNR) din România de la Doicești, județul Dâmbovița, la care participă și Exim Banca Românească (fosta EximBank România).
Potrivit Departamentului de Stat al Statelor Unite, partenerii care susțin dezvoltarea proiectului românesc sunt Japan Bank for International Cooperation (Japonia), DS Private Equity (Coreea de Sud), Exim Banca Românească (fosta EximBank România), S.N. Nuclearelectrica S.A., Nova Power & Gas S.R.L. (România), Emirates Nuclear Energy Corporation (ENEC) Emiratele Arabe Unite, DFC și Exim US.
„Suntem onorați să conlucrăm cu partenerii noștri financiari din Statele Unite, Japonia, Coreea de Sud și Emiratele Arabe Unite în cadrul acestui proiect de avangardă pentru România – instalarea mini-reactoarelor nucleare – care ne oferă oportunitatea extraordinară de contribui la diversificarea surselor de energie curată și sigură în țara noastră valorificând totodată experiența companiilor românești și americane în domeniu. Asigurarea independenței energetice și susținerea eforturilor de tranziție către energia verde sunt coordonate esențiale ale dezvoltării economice sustenabile a României, iar Exim Banca Românească continuă să se poziționeze ca partener credibil, solid și constant al companiilor autohtone implicate în proiecte de anvergură la nivel național sau internațional”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al Exim Banca Românească.
Mini-reactoarele nucleare din România vor înlocui capacitatea centralei pe cărbune de la Doicești, cu energie curată, utilizând expertiza acumulată în proiectul similar, Carbon Free Power, implementat în statul Idaho din SUA, și totodată experiența de peste 25 de ani a României în managementul sigur al centralelor nucleare, mai menționează Departamentul de Stat al Statelor Unite.
Exim Banca Românească este o bancă universală 100% românească, aflată în top 10 cele mai mari instituţii de cre¬dit după active, care își desfășoară activitatea pe două direcții principale: activitate în nume și în cont propriu – ca orice altă bancă comercială universală de pe piață, respectiv activitate în numele și în contul statului – independent de componenta comercială, acționează ca agent al statului pe piața de garanții și asigurări, fiind unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, susțin dezvoltarea durabilă a economiei.

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare