Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Comunicat inchidere proiect 27 februarie  2023: Proiect  “ Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare cauzata de COVID-19 in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti” cod SMIS 2014140853

Sigla-Site-Ziarul-News-2021

Comunicat inchidere proiect 27 februarie  2023: Proiect  “ Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare cauzata de COVID-19 in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti” cod SMIS 2014140853

 

                    Spitalul Judetean de Urgent aPitesti ,încalitate de Beneficiar al finanțării conform Contract nr. 535/26.04.2021, având ca obiectacordarea finanțării nerambursabile de către AM POIM pentru implementarea Proiectului nr.140853 -SMIS intitulat“Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare cauzată de COVID-19 încadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Pitești”, depus în cadrul apelului de proiecte POIM/819/9/1/Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 conform Contractului de finantare nr. 535/26.04.2021 , a lansat proceduri de achiziție publica in catalogul SEAP  pentru echipamente si aparatura medicala,  echipamente de protectie cat si dezinfectanti. Urmare a acestor licitatii publice  s-au incheiat si  finalizat  in acest moment 47 de contracte  pentru echipamente si aparatura medicala , 21 contracte  de echipamament de protectie si 7 contracte pentru dezinfectanti .

Valoarea totală a Contractului de Finanțareeste de 41.687.253,75 lei iar perioada de implementare a Proiectului este pana la 28.02.2023.

Obiectiv general al proiectului/Scopulproiectului

Obiectivul general al proiectuluia fostcrestereacapacitatiispitalului de a raspunde in timp util sieficient la criza COVID -19 prinasigurareadotarilornecesaremanagementuluipacientilorinfectati cu virusul SARS CoV-2 si dotarilor necesare restrangerii raspandirii cu virusul in randul personalului spitaluluisi al pacientilor non-covid.

Contributia proiectului la realizarea obiectivului specific al programului si apelului.  

Proiectul si-a adus contributia la realizarea Obiectivului prin Cresterea capacitatii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 , a vizat promovarea investitiilor necesare pentru consolidarea capacitatii de reactie la criza de sanatate publica cauzata de raspandirea virusului SARS CoV-2 ,ca urmare a modului in care si a i detificat activitatile si rezultatele prevazute.Activitatile proiectului au prevazut completarea dotarilor spitalului Judetean de Urgenta Pitesti cu echipamente de protective si aparatura medicala ,dispositive medicale si de protective medicala ,de diagnostic ,monitorizare si tratament specific managementului pacientilor cu infectie COVID-19,contribuind astfel direct la indeplinirea indicatorului de realizare imediata al axei prioritare si anume :Entitati publice dotate/sprijinite pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2.

Astfel investitiile din cadrul proiectului au vizat achizitia unor echipamente suplimentare pentru a permite accesul mai multor pacienti la serviciilenecesare precum si achizitia de echipamente care sa permita largirea gamei de investigatii si proceduri in conformitate cu necesitatile diverselor categorii de pacienti cu infectie COVID-19 si achizitia de echipamente de protective pentru personalul spitalicesc.

Dotarile achizitionate au permis atat efectuarea unei game mai largi de investigatii clinic si paraclinice necesare gestionarii complexe a pacientilor infectati cu virusul SARSCoV-2,conform indicatiilor ghidurilor europene si nationale , cat si cresterea numarului de pacienti care au avut acces la monitorizare si tratament .

Astfel prin activitatiile proiectului s-au realizat investitiile necesare pentru consolidarea capacitatii de reactie la criza de sanatate publica cauzata de raspandirea virusului SARSCoV-2 si au dus la realizarea Obiectivului Specific .

Proiectul a contribuit direct la indeplinirea indicatorului de rezultat 2S132 al POIM si anume :”Capacitatea adecvata de ingrijire si tratament a cazurilor de infectie cu virusul SARSCoV-2 ,de gestionare a crizei sanitare.”

Proiectcofinanțat din Fondul European de DezvoltareRegională (FEDR)prin

ProgramulOperaţionalInfrastructură Mare (POIM) 2014-2020, axaprioritară 10, obiectivul specific 1

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare

Sigla-Site-Ziarul-News-2021
PUBLICITATE
Ziarul News - cotidian national

ANAF: LICITATII

Agenția Națională de Administrare Fiscală prin Direcţia operativă de valorificare bunuri confiscate – Serviciul teritorial de valorificare bunuri nr. 6, în conformitate cu prevederile Ordonanței

Citeste mai mult »