Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

CONSILIUL CONCURENŢEI SUPUNE DEZBATERII PUBLICE ANGAJAMENTELE FORMULATE DE RCS &RDS ORANGE ROMANIA ȘI ORANGE ROMÂ NIA COMMUNICATIONS SA FOST TELEKOM COMMUNICATIONS SA)

Sigla-Site-Ziarul-News-2021

CONSILIUL CONCURENŢEI SUPUNE DEZBATERII PUBLICE ANGAJAMENTELE FORMULATE DE RCS &RDS ORANGE ROMANIA ȘI
ORANGE ROMÂNIA COMMUNICATIONS SA FOST TELEKOM COMMUNICATIONS SA)

Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice propunerile de angajamente formulate de RCS&RDS SA, Orange România și Orange România Communications SA (fosta Telekom România Communications SA) cu scopul înlăturării situaţiei care a condus la declanşarea investigaţiilor privind un posibil abuz de poziție dominantă pe piața serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament.
Investigațiile vizează posibila folosire în mod abuziv a poziției de monopol legal, pe care fiecare companie o deține în rețeaua sa, prin stabilirea unor tarife excesive pentru emiterea avizului, impus prin certificatul de urbanism, necesar executării lucrărilor de construcții, fără a avea o justificare economică.
Astfel, RCS&RDS se angajează să implementeze o procedură internă prin care să se reglementeze modalitatea de tarifare pentru emiterea avizelor tehnice de amplasament, prin stabilirea unui tarif fix, la care se adaugă un tarif variabil, stabilit pe bază de deviz. În plus, compania dorește să modifice actuala modalitate de formare a tarifului, stabilind prețurile pentru emiterea avizelor în funcție de mai multe criterii. RCS & RDS se mai angajează să implementeze un sistem operațional suport de înregistrare prin care cererile ar urma să fie înregistrate automat sub forma unui ticket care să conțină documentele solicitantului.
Angajamentele propuse de Orange România vizează alegerea unui furnizor de servicii pentru asigurarea celor mai mici tarife pentru emiterea avizelor. Furnizorul extern va fi selectat pe baza celui mai bun preț oferit pentru cele două categorii tarifare: tariful de bază (stabilit pentru eliberarea avizelor unei singure construcții) și cel de rețea (privește proiecte legate de rețelele stradale și de utilități ale operatorilor de infrastructură).
În ceea ce privește Orange România Communications SA (fosta Telekom România Communications SA), aceasta se angajează ca tarifele să revină la nivelul celor percepute anterior declanșării invstigației.
Angajamentele formulate de cele trei companii pot fi consultate pe pagina web a instituției, www.consiliulconcurentei.ro.
După analiza observaţiilor formulate de către terţi, Consiliul Concurenţei poate să solicite modificarea propunerilor şi/sau poate să decidă acceptarea sau respingerea angajamentelor.
Angajamentele propuse vor fi monitorizate, verificarea îndeplinirii acestora urmând a fi realizată de către autoritatea de concurenţă.
În cazul neîndeplinirii angajamentelor sau în cazul îndeplinirii defectuoase a angajamentelor asumate, compania poate fi sancţionată cu amendă de până la 10% din cifra de afaceri.
Consiliul Concurenţei invită persoanele fizice sau juridice interesate să trimită observaţii cu privire la angajamentele propuse până la data de 26 iunie 2023, prin e-mail – la adresa dir.teritoriu@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă – la adresa Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr.1, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod postal 013701.

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare

Sigla-Site-Ziarul-News-2021
PUBLICITATE
Ziarul News - cotidian national

ANAF: LICITATII

Agenția Națională de Administrare Fiscală prin Direcţia operativă de valorificare bunuri confiscate – Serviciul teritorial de valorificare bunuri nr. 6, în conformitate cu prevederile Ordonanței

Citeste mai mult »