Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Arbitrajul comercial – soluție eficientă pentru mediul de afaceri

Arbitrajul comercial – soluție eficientă pentru mediul de afaceri

 

Curtea de Arbitraj București și Revista Club Antreprenor, cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), au organizat conferința „Arbitrajul comercial – o soluție eficientă pentru mediul de afaceri”. Principalul obiectiv al evenimentului, moderat de av. Cosmin Marina, vicepreședinte al Camerei bucureștene, și de av. Carmen Todică, vicepreședinte al Curții de Arbitraj București, a vizat punerea în valoare a avantajelor certe pe care oamenii de afaceri le au dacă apelează la arbitraj pentru rezolvarea litigiilor.

„Lucrăm cu profesioniști cu experiență si înaltă reputație profesională, atât în mediul juridic, cât și în mediul academic, în țară și în străinătate, care vor soluționa dosarul dumneavoastră mult mai rapid decât în instanță și în condiții de maximă confidențialitate. Aceasta abordare este în concordanță cu strategia noastră de a pune la dispoziția comunității de afaceri instrumente utile pentru a-și eficientiza și securiza activitatea. Mai mult, constituie o dovada a disponibilității CCIB de a participa în mod constructiv la reformarea structurală a mediului economic și de a-și asuma noi responsabilități”, a declarat în deschiderea conferinței Iuliu Stocklosa, președintele Camerei bucureștene.

La eveniment au luat parte: consilieri și directori juridici; economiști și directori financiari, avocați in-house; manageri și antreprenori, reprezentanți ai sistemului financiar-bancar, dar și ai unor organizații neguvernamentale interesați să apeleze la arbitraj, ca alternativă la soluționarea în instanță a litigiilor.

„Calitatea actului arbitral este dată de hotărârea adoptată de Tribunalul arbitral. Aceste hotărâri arbitrale pot fi atacate la instanța statală. Curtea de Arbitraj București nu are nicio hotărâre arbitrală desființată”, a punctat av. Cosmin Marina.

Timp de trei ore, participanții au avut posibilitatea de a obține de la conducerea Curții de Arbitraj București, dar și de la arbitri reputați informații utile privind: avantajele soluționării litigiilor la Curtea de Arbitraj București, importanța includerii în contractele comerciale dintre companii sau dintre companii și instituțiile statului a clauzei compromisorii; aspecte procedurale privind constituirea tribunalului arbitral; termenele procedurale; particularități în administrarea probelor de arbitraj; costurile arbitrajului, comparativ cu cele din instanța de drept comun; acțiunea în anulare a hotărârii arbitrale.

„Statisticile europene arată că 90% dintre contractele internaționale conțin o clauză compromisorie, arbitrajul fiind modalitatea preferată de rezolvare a litigiilor cu elemente de extraneitate”, a subliniat Mădălina Grecu, vicepreședinte al Curții de Arbitraj București.

O prezentare foarte bine primită de public a avut Septimiu Stoica, președintele AGA, Bursa Română de Mărfuri, el însuși arbitru reputat. „Avantajul major al arbitrajului îl constituie calitatea celor care judecă. Avem certitudinea profesionalismului și competenței arbitrilor, ceea ce diminuează semnificativ riscul unei sentințe inechitabile. Arbitrii cunosc domeniul și au timpul și apetența necesare pentru a înțelege cauza”, a subliniat Septimiu Stoica.

Prezentarea președintelui AGA a BRM a fost urmată de intervențiile: av. Carmen Todică, vicepreședinte al Curții de Arbitraj București, av. Iuliana Iacob, av. Ion Ilie Iordăchescu și a av. Florică Ciutacu. De asemenea, cu acest prilej, participanții au avut oportunitatea de a vedea cum se derulează un arbitraj comercial și de a-și clarifica aspecte teoretice și practice privind această modalitate alternativă de soluționare a litigiilor.

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare

PUBLICITATE
Ziarul News - cotidian national

ANAF: LICITATII

ANAF: LICITATII A_VIS 2944/20.09.2023 Agenția Națională de Administrare Fiscală prin Direcţia operativă de valorificare bunuri confiscate – Serviciul teritorial de valorificare bunuri nr.1,în conformitate cu

Citeste mai mult »
POLITICA EXTERNA
Ziarul News - cotidian national

Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea ministerială a Rețelei globale a punctelor focale naționale pentru tema femeile, pacea și securitatea, în marja segmentului la nivel înalt al Adunării Generale a ONU

Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea ministerială a Rețelei globale a punctelor focale naționale pentru tema femeile, pacea și securitatea, în marja segmentului la nivel înalt al Adunării Generale a ONU

Citeste mai mult »