Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Energiile regenerabile intra pe piata româneasca

Camera de Comerț și Industrie Romano-Germană a organizat ieri, 12.09.2023, la București o întâlnire a oamenilor de afaceri nemti cu privire la eficiența energetică și energiile regenerabile în sectorul construcțiilor, inclusiv în clădiri de patrimoniu. Roxana Dumitrescu,  director general adjunct în cadrul CCI Româno-Germana a rugat invitații prezenți să își expună ideile în ceea ce privește o posibilă pătrundere a investitorilor nemți pe piata româneasca. Johann Stresez, managerul de proiect al IWO, a ținut să arate celor interesați modul de lucru și țările unde au reușit să implementeze  acest proiect. Reabilitarea cu acest procedeu se aplica în deosebi asupra caselor multifamiliale. Mai mult decât atât, reprezentatul neamț a mai adăugat faptul că numai în Germania, până astăzi, se bucura de acestea peste 200 de milioane de locuitori. Firma germana deja activează în mai multe țări ca Polonia, Lituania, Letonia, Belarus sau Bulgaria.

Axel Boger, fondatorul compozitului de izolare termica pentru fațade de clincher a prezentat, în termeni tehnici, modul prin care clădirile din țara noastră pot folisi acest sistem, care din punctul său de vedere este mult mai practic, dar asigură un grad mai mare de protecție împotriva incendiilor. Omul de afaceri german a precizat faptul că cea mai eficienta in ceea ce privește anveloparea clădirilor este spuma poliuretanica, care în combinație cu cărămida asigura un grad de izolare și păstrare a energiei în locuința cu peste 35% fata de ceea ce există la ora actuala pe piata româneasca.

Prima parte a conferintei fost închisă de Rainer Volgmann, care a prezentat noul concept in ceea ce privește materialele de construcții ce pot fi folosite in Romania, dar și logistica în construcții.

In partea a doua reprezentanții germani au încercat să le arate celor prezenți și modul în care instalațiile existente la ora actuala pe piata romanesca pot fi înlocuite cu altele noi, model 2023. Profesorul Evelin Kalz, de la Departamentul de Arhitectura și Tehnologia Instalațiilor, a fost cel care a arătat de ce in Germania riscul de producere a accidentelor în locuințe, dar și în clădirile industriale, sunt atât de mici. Doamna Kalz a mai arătat și modul în care se pot implementa și pompele de căldură, reducând astfel consumul de gaze care este la ora actuala in tara noastră. Ultimul care a luat cuvântul a fost Ovidiu Tomescu, de la Energietechink GmbH, cel care a arătat că și în țară noastră se poate produce mai multa energie solară cu investiții destul de puține.

In total au participat opt firme germane din domeniul construcțiilor și au prezentat soluții inovatoare pentru reducerea consumului de energie în clădiri, în cadrul simpozionul „Eficiența energetică și energiile regenerabile în sectorul construcțiilor, inclusiv în clădirile de patrimoniu”:

➡ materiale de construcții pentru izolare termică ce păstrează căldura/ răcoarea în interior,

➡ pavaje și materiale de grădinărit,

➡ tehnologii atașate construcțiilor, de tipul sistemelor de aerisire și ventilație,

➡ sisteme de iluminat arhitectural (în gări, stații de metrou, tuneluri),

➡ sisteme inteligente de monitorizare la distanță,

➡ sisteme fotovoltaice,

➡ centrale de cogenerare,

Toate produsele prezentate au scopul de a scădea facturile la energie și de a crește confortul locatarilor.

Prezentările au fost facute de reprezentantii companiilor germane Böger Systemklinker, Econtech-Theiss, Energiewerkstatt GmbH & Co. KG, LMT Leuchten + Metall Technik, RCT – Remote Control Technology, SICC Coatings, Sievert SE, SUNSET Energietechnik.

Simpozionul face parte din proiectul inițiat și finanțat de Ministerul Federal al Economiei și Protecției Climatice (Federal Ministry for Economics and Climate Action) pentru companiile germane interesate să dezvolte afaceri bilaterale în domeniul eficienței energetice.

Articol realizat pentru Ziarul News de corespondentul Marian Bratu.

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare

PUBLICITATE
Ziarul News - cotidian national

ANAF: LICITATII

ANAF: LICITATII A_VIS 2944/20.09.2023 Agenția Națională de Administrare Fiscală prin Direcţia operativă de valorificare bunuri confiscate – Serviciul teritorial de valorificare bunuri nr.1,în conformitate cu

Citeste mai mult »
POLITICA EXTERNA
Ziarul News - cotidian national

Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea ministerială a Rețelei globale a punctelor focale naționale pentru tema femeile, pacea și securitatea, în marja segmentului la nivel înalt al Adunării Generale a ONU

Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea ministerială a Rețelei globale a punctelor focale naționale pentru tema femeile, pacea și securitatea, în marja segmentului la nivel înalt al Adunării Generale a ONU

Citeste mai mult »