Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Primirea de către Președintele României, Klaus Iohannis, a unor ambasadori străini cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare

Primirea de către Președintele României, Klaus Iohannis, a unor ambasadori străini cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a primit joi, 14 septembrie 2023, la Palatul Cotroceni, pentru prezentarea scrisorilor de acreditare, pe ambasadorul agreat al Republicii Sudan, Almansour Ibrahim Bolad, pe ambasadorul agreat al Republicii Kazahstan, Ali Yerlik, pe ambasadorul agreat al Republicii Peru, Félix Ricardo Americo Antonio Denegri Boza, pe ambasadorul agreat al Republicii Polone, Paweł Soloch, pe ambasadorul agreat al Canadei, Gavin Robb Buchan, și pe ambasadorul agreat al Republicii Indonezia, Meidyatama Suryodiningrat.

Președintele României le-a urat noilor ambasadori succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-i de întregul sprijin al autorităților române în acest sens.

În discuția cu ambasadorul Republicii Sudan, Almansour Ibrahim Bolad, Președintele României, Klaus Iohannis, a salutat relația tradițională de bună cooperare dintre cele două state, evidențiată și de pregătirea universitară în România, de-a lungul timpului, a numeroși cetățeni sudanezi.

Președintele României a evocat interesul țării noastre pentru aprofundarea relațiilor bilaterale, în special prin dinamizarea schimburilor comerciale și a cooperării sectoriale în domenii precum educație, energie, agricultură, precum și în ceea ce privește împărtășirea bunelor practici în materie de tranziție democratică. Totodată, a exprimat speranța stabilizării situației de securitate din Sudan.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Kazahstan, Ali Yerlik, Președintele Klaus Iohannis a evocat rolul Kazahstanului de principal partener economic al țării noastre în Asia Centrală, în special în domeniul securității energetice, a subliniat cursul dinamic al cooperării bilaterale și a transmis interesul României de a extinde și aprofunda relațiile cu Kazahstanul.

Președintele României a salutat creșterea consistentă a volumului comerțului bilateral, din ultimul an, și a evidențiat interesul țării noastre pentru diversificarea portofoliului de proiecte comune cu Kazahstanul, în domenii precum industrie, agricultură, transporturi, educație, cultură și sport.

La rândul său, ambasadorul Ali Yerlik a exprimat angajamentul ca, pe durata îndeplinirii mandatului său la București, să susțină consolidarea relațiilor bilaterale româno-kazahe.

În întrevederea cu ambasadorul Republicii Peru, Félix Ricardo Americo Antonio Denegri Boza, Președintele Klaus Iohannis a reconfirmat interesul pentru aprofundarea dialogului politico-diplomatic, precum și pentru dinamizarea cooperării economice și sectoriale bilaterale, în domenii precum: managementul situațiilor de urgență, justiția și apărarea, digitalizarea și securitatea cibernetică, conectivitatea, agricultura și siguranța alimentară, turismul, cultura și educația.

Ambasadorul peruan a salutat nivelul bun al relațiilor bilaterale și colaborarea excelentă dintre România și Republica Peru la nivel multilateral.

În discuția sa cu ambasadorul Republicii Polone, Paweł Soloch, Președintele României a apreciat excelenta relație bilaterală româno-polonă, bazată pe Parteneriatul Strategic semnat în anul 2009 și pe relațiile istorice de prietenie dintre cele două țări.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat, în contextul actual al agresiunii ruse împotriva Ucrainei, importanța dialogului și a cooperării strânse în domeniul securității, care reprezintă un pilon esențial al relațiilor strategice româno-poloneze și al asigurării posturii aliate de descurajare pe Flancul Estic al NATO. În acest context, au fost reafirmate interesul comun pentru continuarea sprijinului oferit Ucrainei și angajamentul celor două țări pentru susținerea procesului de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova și a Ucrainei. De asemenea, a fost reliefat interesul pentru consolidarea în continuare a dialogului bilateral prin menținerea unui nivel ridicat al contactelor și prin dezvoltarea cooperării economice și a celei sectoriale. A fost salutată și cooperarea foarte bună româno-polonă la nivelul NATO și în cadrul formatelor regionale, precum Inițiativa celor Trei Mări și B9.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Canadei, Gavin Robb Buchan, Președintele României a evidențiat nivelul foarte bun al relațiilor bilaterale și cooperarea în domenii strategice precum energia nucleară civilă, securitate și apărare.

Președintele Klaus Iohannis a exprimat aprecierea pentru contribuția importantă a Canadei la asigurarea securității întregului spațiu aliat și a evocat poziția comună a celor două state pentru consolidarea posturii de apărare și descurajare pe Flancul Estic al NATO.

În cadrul discuției a fost abordată situația de securitate și evoluția agresiunii ruse asupra Ucrainei, cu accent pe efectele acesteia asupra economiei, securității alimentare, precum și pe necesitatea de a susține refugiații și populația Ucrainei.

De asemenea, a fost subliniată necesitatea continuării sprijinului partenerilor pentru Republica Moldova, ambasadorul Gavin Robb Buchan salutând măsurile de sprijin adoptate de România în domenii critice, ca și pentru parcursul european al țării.

Cu prilejul întrevederii cu ambasadorul Republicii Indonezia, Meidyatama Suryodiningrat, Președintele României a salutat dinamica bună a contactelor bilaterale din ultimii ani, subliniind interesul pentru diversificarea relației dintre cele două țări prin valorificarea oportunităților în domenii precum comerț și mediu de afaceri, tehnologie, inclusiv sectorul informatic, dar și răspunsul la situații de urgență.

Președintele României a arătat că educația constituie un domeniu în care există un potențial substanțial care trebuie valorificat pe mai departe, în baza tradiției  îndelungate și a numărului tot mai mare de studenți indonezieni care aleg țara noastră pentru studii.

La rândul său, ambasadorul Meidyatama Suryodiningrat a exprimat deplinul angajament pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale româno-indoneziene și a evocat excelenta cooperare în cadru multilateral.

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare

PUBLICITATE
Ziarul News - cotidian national

ANAF: LICITATII

ANAF: LICITATII A_VIS 2944/20.09.2023 Agenția Națională de Administrare Fiscală prin Direcţia operativă de valorificare bunuri confiscate – Serviciul teritorial de valorificare bunuri nr.1,în conformitate cu

Citeste mai mult »