Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Întrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu Asistentul Secretarului General ONU pentru Europa, Asia Centrală și Americi, Miroslav Jenča

Întrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu Asistentul Secretarului General ONU pentru Europa, Asia Centrală și Americi, Miroslav Jenča

 

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut vineri, 9 februarie 2024, o întrevedere cu Asistentul Secretarului General ONU pentru Europa, Asia Centrală și Americi, Miroslav Jenča.

Ministrul român de externe a reafirmat sprijinul pentru activitățile Departamentului pentru Afaceri Politice din cadrul Secretariatului ONU, precum și angajamentul constant al României în sprijinul ONU, al ordinii internaționale bazate pe reguli și al multilateralismului eficient.

În perspectiva marcării a doi ani de la lansarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, oficialul român a evidențiat imperativul sprijinului internațional constant pentru Ucraina. A accentuat, de asemenea, nevoia unui sprijin solid și continuu pentru Republica Moldova în vederea gestionării provocărilor hibride, în condițiile în care Rusia recurge la acțiuni de destabilizare și compromitere a parcursului european al acestei țări.

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a reafirmat sprijinul României pentru Formula de Pace propusă de către Președintele Ucrainei, ca unic cadru care poate conduce la o pace justă și durabilă. A mai subliniat că România va asigura, în continuare, culoare sigure de export pentru cerealele ucrainene, sprijin apreciat de către oficialul ONU.

Programul Asistentului Secretarului General ONU Miroslav Jenča a mai cuprins consultări în cadrul Ministerului Afacerilor Externe cu secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice, Traian Hristea, și cu secretarul de stat pentru afaceri strategice, Iulian Fota. În cadrul discuțiilor, au fost abordate subiecte de interes regional și global, printre care războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, situația de securitate din zona Mării Negre, evoluțiile din zona Balcanilor de Vest, Europa de Est și Republica Moldova.

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare