Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

 

Clubul Copiilor Sector 5 București anunță demararea proiectului „Laborator inteligent pentru Clubul Copiilor Sector 5”, proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C15 – Educație, Investiția I9: Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ.

Până la 31 ianuarie 2025, laboratorul inteligent va fi dotat cu laptopuri pentru elevi, roboți cu braț multifuncțional, sistem de videoconferință, tablă interactivă, imprimantă 3D, ochelari de realitate virtuală VR/AR și alte echipamente tehnologice, obiectivul fiind creșterea accesului la mijloace moderne de învățare pentru elevi și consolidarea competențelor digitale în utilizarea instrumentelor de tip „laborator inteligent” pentru cadrele didactice. Proiectul vizează de asemenea creșterea accesului la educația non-formală pentru grupurile vulnerabile și combaterea excluziunii sociale.

Proiectul se va implementa în perioada 05 februarie 2024 – 31 ianuarie 2025, iar valoarea totală a acestuia este de 346.451,57 lei, din care 346.067,47 lei fonduri nerambursabile din partea  Uniunii Europene – Următoarea Generație UE.

  Activitățile derulate în cadrul proiectului:

  • Achiziționarea de echipamente tehnologice (inclusiv mobilier adaptat și integrat specific) pentru dezvoltarea unui laborator inteligent digital (SmartLab) conform OME 3497/2022;
  • Achiziționarea de conținut educațional care va acoperi domeniile activităților extrașcolare și de software cu specific educațional care să asigure distribuirea centralizată, în rețeaua locală, a materialelor didactice pe alte dispozitive;
  • Conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a unității de învățământ
  • Instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor aferente laboratorului inteligent prin sesiuni de instruire.

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare