Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Primirea de către secretarul de stat Daniela Gîtman a ambasadorului nerezident al Republicii Malta, Lino Bianco, în vizită de rămas-bun

Primirea de către secretarul de stat Daniela Gîtman a ambasadorului nerezident al Republicii Malta, Lino Bianco, în vizită de rămas-bun

 

Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman l-a primit joi, 8 februarie 2024, pe Lino Bianco, ambasadorul nerezident al Republicii Malta în România, în vizită de rămas-bun.

Convorbirea a prilejuit o trecere în revistă a principalelor teme aflate pe agenda bilaterală, cu accent pe dialogul politico-diplomatic, pe modalitățile de dezvoltare a relațiilor economice și de stimulare a investițiilor reciproce în cele două țări și pe aprofundarea cooperării în domenii precum energia, turismul, sănătatea, educația și cultura.

Oficialul român a apreciat eforturile depuse de ambasadorul Lino Bianco în dezvoltarea componentelor educaționale și culturale ale cooperării bilaterale, îndeosebi prin promovarea dialogului și cooperării între universitățile române și malteze.

Totodată, secretarul de stat român a reconfirmat sprijinul țării noastre pentru prioritățile Republicii Malta în exercitarea mandatului de Președinție-în-Exercițiu a OSCE în 2024, în vederea protejării și promovării valorilor și principiilor care stau la baza acestei organizații importante pentru arhitectura de securitate europeană.

La rândul său, ambasadorul Bianco a mulțumit pentru susținerea permanentă primită din partea autorităților române pe durata mandatului său și a evocat decizia conducerii Universității din Malta de a introduce predarea limbii române începând cu anul universitar în curs, imprimând astfel o nouă dinamică pe segmentul contactelor academice și interumane, ca fundament pentru întărirea relațiilor româno-malteze.

De asemenea, cei doi interlocutori au avut un schimb de opinii cu privire la agenda europeană, îndeosebi în ceea ce privește problematica extinderii UE, în context fiind reiterată susținerea ambelor părți pentru parcursul european al Republicii Moldova, Ucrainei, Georgiei și al statelor din Balcanii de Vest.

La finalul întrevederii, oficialul român a adresat mulțumiri ambasadorului Republicii Malta în România pentru întreaga sa activitate și i-a transmis mult succes în misiunile sale viitoare.

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare