Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Vizita premierului Marcel Ciolacu la Automobile Dacia S.A. din Mioveni

Vizita premierului Marcel Ciolacu la Automobile Dacia S.A. din Mioveni


Prim-ministru Marcel Ciolacu: Statul va sta alături de investitori pentru a-și menține competitivitatea și a oferi industriei auto din România pârghiile de sprijin legislativ și administrativ de care au nevoie

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat astăzi Automobile Dacia S.A. din Mioveni pentru a i se prezenta noul Duster.
Prim-ministrul a fost întâmpinat de managementul companiei, reprezentat de Denis le Vot, CEO Dacia, și Mihai Bordeanu, director general Dacia, și a fost însoțit de o delegație  formată din Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Alexandru-Mihai Ghigiu, șef al Cancelarie Prim-Ministrului, Victor Negrescu, europarlamentar și consilier onorific al prim-ministrului.
Prim-ministrul a remarcat rolul foarte important al industriei auto pentru economia României și pentru piața forței de muncă și a anunțat constituirea unei echipe de lucru comune la nivelul Guvernului și companiilor din industria auto din România.
”Statul va sta alături de investitori pentru a-și menține competitivitatea și a oferi industriei auto din România pârghiile legislative și administrative astfel încât activitatea lor de cercetare, producție și export să fie cât mai eficientă”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.
Prim-ministrul a punctat investițiile publice substanțiale în infrastructura de transport și a stabilit ca prioritate identificarea și implementarea unui regim accelerat pentru mecanismele de export pe rute feroviare, rutiere și maritime de autovehicule produse în Romania.
Pentru asigurarea forței de muncă absorbită de industria auto, prim-ministrul a readus în discuție importanța învățământului dual care poate răspunde necesităților din domeniu.
”Felicit concernul Renault pentru investițiile realizate și pentru locurile de muncă create atât direct, 12.500, și remarc forța de multiplicare în economie a comenzilor Grupului către alte companii românești care fac ca 150.000 de oameni să fie angajați direct și indirect în industria auto de la noi. Dacia este fără îndoială unul din motoarele economice ale României”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Sursa informatii: https://gov.ro/ro/stiri/vizita-premierului-marcel-ciolacu-la-automobile-dacia-s-a-din-mioveni

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare