Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

După încheierea ședinței de apel împotriva suspendării de patru ani pentru dopaj, Simona Halep vorbește.

După încheierea ședinței de apel împotriva suspendării de patru ani pentru dopaj, Simona Halep vorbește

În urma examinării de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv a apelului său împotriva unei condamnări de patru ani pentru dopaj, Simona Halep și-a reiterat încrederea în revenirea în tenis (CAS). Fosta campioană de la Wimbledon a fost suspendată în septembrie de un tribunal independent, în urma acuzațiilor de două încălcări diferite ale programului antidoping din tenis.
S-a descoperit că Halep a folosit drogul interzis roxadustat dintr-o probă de urină obținută în timpul turneului US Open din 2022. O suspendare de patru ani a urmat depunerii unei a doua plângeri, fără legătură cu aceasta, împotriva ei, în luna mai a anului trecut, care avea legătură cu anomalii în pașaportul său biologic al sportivului.

Jucătoarea de 32 de ani a luat decizia de a contesta interdicția, iar săptămâna aceasta, TAS îi va audia cazul la sediul organizației din Elveția. După ce a părăsit instanța vineri, Halep părea optimistă, în ciuda temerilor inițiale că interdicția îi va pune capăt carierei.

Halep a declarat, adresându-se grupului de reporteri din fața instanței:„Am avut șansa de a-mi arăta apărarea și chiar cred că adevărul va ieși la iveală, iar ziua în care voi fi pe un teren [de tenis] va fi în curând.”

Simona și avocații ei și-au petrecut ultimele trei zile argumentându-și cazul, iar sesiunea s-a încheiat vineri. Nu este clar când va face publică concluzia finală a TAS, întrucât a precizat într-un comunicat că „nu a fost programată o dată anume” pentru pronunțarea hotărârii.

Halep, care a câștigat Openul Franței în 2018 și campionatul de la Wimbledon în anul următor, a atribuit rezultatul negativ al testului de la US Open din 2022 la suplimentele aprobate contaminate. Medicamentul pe care s-a descoperit că l-a luat, roxadustat, este considerat un agent de dopaj sanguin, chiar dacă este prescris legal pentru tratarea anemiei.

Un juriu imparțial a fost de acord cu afirmația lui Halep în septembrie că a consumat din greșeală un supliment contaminat. Cu toate acestea, volumul descoperit în proba sa de urină pozitivă a fost considerat prea mare pentru a fi doar rezultatul unei contaminări.

Sursa fotografiei: GETTY

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare