Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Companiile japoneze învață să crească prețurile în fața provocărilor economice

Companiile japoneze învață să crească prețurile în fața provocărilor economice

După decenii de deflație, multe afaceri mici japoneze se confruntă cu dificultăți în a solicita prețuri mai mari, împiedicând dezvoltarea unui ciclu sănătos de salarii și prețuri, conform Bloomberg. Stagnarea prelungită din Japonia, cunoscută sub denumirea de „decade pierdute” după explozia unei bule imobiliare la începutul anilor 1990, și ani de politică monetară neconvențională, combinate acum cu o activitate economică crescută și inflație importată, au dus la creșterea prețurilor. Ca în întreaga lume, micile afaceri japoneze se confruntă cu costuri în creștere pentru materii prime și componente.

Această situație îi obligă pe micii antreprenori să încerce să crească prețurile, deși Japonia pare să se bucure de o renaștere din punct de vedere extern. Totuși, dincolo de marile corporații din Tokyo și alte mari orașe, companiile mai mici, unde lucrează majoritatea oamenilor, încă au dificultăți în a crește prețurile. Acestea se confruntă cu presiuni din partea clienților — adesea firme mai mari — să mențină prețurile scăzute. Cultural, a cere mai mulți bani poate fi văzut ca o dovadă de lăcomie în Japonia. După ani în care prețurile nu au crescut, oamenii sunt rezistenți la schimbare, dar aceasta devine inevitabilă, deoarece Banca Japoniei a decis recent să crească ratele dobânzilor.

Japonia este o cultură care înțelege tendințele și, deși nu le adoptă imediat, istoria a demonstrat că adaptarea începe devreme. Bloomberg relatează că o fundație care promovează afacerile locale a organizat un curs cu negociatorul veteran Ikkou Kanonji. Participanții au fost manageri și agenți de vânzări de la companii mici din regiune.

În prezentarea sa, intitulată „Cum să transferi prețurile”, Kanonji le recomandă antreprenorilor și vânzătorilor să facă „vizibile” o parte din costurile reale ale serviciilor, astfel încât credibilitatea — esențială în cultura japoneză — să nu dispară din negocierile privind creșterea prețurilor. De exemplu, citând prețurile publice pentru materii prime și energie, se poate arăta clienților cum aceste costuri afectează profitul. Conform unui raport recent al Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii din iunie, multe afaceri mai mici sunt încrezătoare că vor putea transfera costurile mai mari către clienți, deși provocările rămân.

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare