Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Prezentarea virtuală a copiilor scrisorilor de acreditare ale ambasadorilor nerezidenți agreați ai Republicii Mali, Republicii Ciad, Republicii Federale Democratice a Etiopiei, Republicii Namibia și Republicii Niger la București

Sigla-Site-Ziarul-News-2021

Prezentarea virtuală a copiilor scrisorilor de acreditare ale ambasadorilor nerezidenți agreați ai Republicii Mali, Republicii Ciad, Republicii Federale Democratice a Etiopiei, Republicii Namibia și Republicii Niger la București

Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Cornel Feruță a avut miercuri, 10 februarie 2021, discuții prin videoconferință cu ambasadorii nerezidenți agreați ai Republicii Mali, Republicii Ciad, Republicii Federale Democratice a Etiopiei, Republicii Namibia și Republicii Niger la București, cu ocazia prezentării de către aceștia a copiilor scrisorilor de acreditare.

Secretarul de stat a transmis dorința părții române de redinamizare a dialogului bilateral cu statele din Africa sub-sahariană și i-a asigurat pe ambasadorii africani de deschiderea Ministerului Afacerilor Externe pentru susținerea inițiativelor menite să sprijine dezvoltarea relațiilor bilaterale în domenii precum agricultura și securitatea alimentară, educația și formarea, comunicații și tehnologia informației, cadastru și altele.

În discuția cu ambasadorul agreat al Republicii Mali, Aly Coulibaly, demnitarul român a evidențiat posibilitățile de formare profesională în România, menționând în acest sens participarea specialiștilor africani la cursuri destinate personalului din jandarmerie.

Schimbul de opinii cu ambasadorul agreat al Republicii Ciad, Mariam Ali Moussa, a prilejuit un bun moment pentru trecerea în revistă a relației bilaterale, inclusiv transmiterea de felicitări pentru realegerea, la 6 februarie 2021, a lui Moussa Faki Mahamat, cetățean ciadian, în funcția de președinte al Comisiei Uniunii Africane.

În dialogul cu ambasadorul agreat al Republicii Federale Democratice a Etiopiei, Zenebe Kebede Korcho, secretarul de stat Cornel Feruță a subliniat rolul esențial al Etiopiei în asigurarea securității și stabilității în Cornul Africii.

Convorbirea cu ambasadorul agreat al Republicii Namibia, Nada Kruger, a prilejuit trecerea în revistă a rezultatelor celor mai recente contacte bilaterale, între care vizita efectuată la Windhoek, în 2019, de vicepremierul României, fiind evocate și posibilitățile de fructificare pe mai departe a obiectivelor agreate cu această ocazie.

În dialogul cu ambasadorul agreat al Republicii Niger, Issakou Souleymane, secretarul de stat Cornel Feruță a evidențiat sprijinul financiar al României pentru statele saheliene, menționând, între altele, contribuția acordată în anul 2020 către Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), în valoare de 50.000 de euro, destinată combaterii efectelor pandemiei COVID-19 în Niger.

De asemenea, discuțiile cu ambasadorii africani au relevat nevoia de solidaritate internațională pe fondul pandemiei de COVID-19. În context, secretarul de stat român a evidențiat contribuția unilaterală a țării noastre, în valoare de 40.000 de euro, oferită în decembrie 2020 Centrelor Africane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor – Africa CDC.

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare