Susține proiectul: Îmi place să înot! Ore de recuperare prin mișcare și aquaterapie pentru copiii cu autism

Puteți deveni prieteni ai copiilor cu autism, sprinijind terapia lor, printr-un SMS cu textul AUTISM la 8844.

Susține proiectul:

Îmi place să înot! Ore de recuperare prin mișcare și aquaterapie pentru copiii cu autism

 Asociația Învingem Autismul lansează campania de strângere de fonduri pentru proiectul “Îmi place să înot! Ore de recuperare prin mișcare și aquaterapie pentru copiii cu autism”. Campania poate fi susținută pe platforma Bursa Binelui.

Prin acestă campanie, ne dorim să strângem fondurile necesare înscrierii a 23 copii cu autism la 368 ședințe de înot, timp de 4 luni. Programele de aquaterapie și recuperare prin sport fac parte din procesul complex de recuperare și integrare a copiilor cu autism. Prin acest proiect vom oferi un model de intervenție în care, alături de terapia ABA, copiii vor primi și sprijin pentru o dezvoltare armonioasă bio-psihică.

Ne dorim să implicăm și mai mult comunitatea prin înscrierea proiectului “Îmi place să înot! Ore de recuperare prin mișcare și aquaterapie pentru copiii cu autism” la ultramaratonul pe nisip Autism24H Marea Neagră. Invităm susținătorii asociației să alerge pe 4-5 septembrie, alături de copiii cu autism din centru și familiile lor. Vom creste conștientizarea comunității cu privire la importanța practicării sportului și rolului acestora în menținerea stării de sănătate individuală și comunitară, ca factori de coeziune socială, de creștere a implicării în acțiuni de interes comun și de integrare a persoanelor dezavantajate.

Asociația Învingem Autismul este o organizație nonprofit, apolitică și fără scop religios ce a fost înființată în anul 2009. Asociația are misiunea de a îmbunătăți viața persoanelor cu tulburări din spectrul autismului, urmărind toate palierele de dezvoltare: social, educațional și emoțional, prin servicii psihologice, integrare în societate, creșterea gradului de independență și facilitarea accesului la educație.

Prin Centrul de zi pentru copii cu dizabilitati Învingem Autismul, asociatia oferă copiilor o școală a lor, un mediu propice învățării, cu jucării și materiale de lucru adaptate constant nevoilor fiecărui copil, un mediu motivant de învățare de noi abilități de comunicare, interacțiune socială, joc, abilități academice, abilități de motricitate grosieră și fină, abilități de autoreglare emoțională, abilități funcționale de viață independentă (mâncat, spălat, îmbrăcat, mers la toaletă, rutină zilnică etc.). În cadrul grupurilor de socializare și de școală, copiii reușesc o adaptare mai blândă la lumea înconjurătoare, câștigând încă un pas spre o viață independentă. În cadrul centrului unii copii învață să vorbească, iar alții să folosească sisteme de comunicare alternative, cum ar fi limbajul semnelor, PECS (Picture exchange communication system), scris sau typing. De asemenea, centrul oferă intervenții personalizate în familie, home-based și servicii respiro, urmărind îmbunătățirea vieții întregii familii.

www.invingemautismul.ro

https://www.facebook.com/InvingemAutismul

Puteți deveni prieteni ai copiilor cu autism, sprinijind terapia lor, printr-un SMS cu textul AUTISM la 8844.

Contact: Aurelia Oroviceanu, Manager atragere de fonduri/ tel. 0740122186

Editor online: Florina Manea

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Agentia de Publicitate Manpres prin News National îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.newsnational.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Agentia de Publicitate Manpres prin News National în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.newsnational.ro

Următoarea știre

UAIC a primit vizita unei delegații de la Universitatea Națională de Economie din Odesa, Ucraina

mie iul. 14 , 2021
UAIC a primit vizita unei delegații de la Universitatea Națională de Economie din Odesa, Ucraina Miercuri, 14 iulie 2021, o delegație a Universității Naționale de Economie din Odesa (UNEO) formată din Oleksandr LITVINOV – prorector activitate științifică și Serhii KAPTALAN – profesor asociat UNEO și Director al Agenției de Cooperare […]
Sigla-Site-Ziarul-News-2021