Ziarul News

Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România: Pericolul incalcarii Constituției României prin nesocotirea dreptului la liberă asociere

Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România: Pericolul incalcarii Constituției României prin nesocotirea dreptului la liberă asociere

 

Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România prin președinte prof.univ.dr. Nasty Vlădoiu, își exprimă poziția cu privire la modificarea Legii camerelor de comerț nr. 335/2007, considerând că este de-a dreptul îngrijorător și nedezirabil ca, în acest moment, în care țara noastră trebuie să-și materializeze dorința de a-și atinge anumite obiective strategice la nivel Euro-Atlantic, să fie adoptată o Lege care poate să inducă ideea nerespectării dimensiunilor statului de drept.

Astfel, Proiectul de lege în forma adoptată de Senatul României, reprezintă o adevărată demonstrație de diletantism politic și profesional a unora dintre reprezentanții Senatului României care au îmbrățișat expunerea de motive a Camerei de Comerț și Industrie a României, fundamentată pe orgolii personale și interese de grup, încălcând flagrant Constituția României prin nesocotirea dreptului la libera asociere și punând totodată în pericol echilibrul și chiar existența întregului mediu asociativ de profil din România.

Anvergura mediatică pe care a dobândit-o, atât la nivel național, cât și la nivel internațional, pericolul încălcării Constituției României din perspectiva dreptului la libera asociere, prin adoptarea de către Senatul României a Proiectului de lege pentru modificarea Legii camerelor de comerț nr. 335/2007, demonstrează indubitabil faptul că societatea internațională nu rămâne indiferentă și pasivă la astfel de provocari.

Totodată, reprezintă un puternic semnal de alarmă care arată că în cazul adoptării Proiectului de lege în această formă și de către Camera deputaților, ca și Cameră decizională, România riscă grave prejudicii de imagine și funcționalitate ca țară care respectă dimensiunea statului de drept.

Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România atrage atenția că mediatizarea într-un număr de peste 500 publicații, la nivel intern și internațional, nu poate fi ignorată. În același timp, nu se poate trece cu vederea mutarea sediilor centrale ale unor organizații reprezentative, de talie internațională, ca efect invers al Proiectului de lege adoptat de Senatul României care viza ,,dezvoltarea” relațiilor economice bilaterale și comerciale ale României.

Ziarul News nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Ziarul News nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Ziarul News îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.Ziarul News.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe Ziarul News

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare